Kahramanmaraş

"Safahat, Mehmet Akif Dönüyor" Kahramanmaraş'ta sahnelendi

15:09 10 Mart 2017
"Safahat, Mehmet Akif Dönüyor" Kahramanmaraş'ta sahnelendi

Kahramanmaraş'ta, tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Ahmet Yenilmez'in sahneye taşıdığı "Safahat, Mehmet Akif Dönüyor" oyunu, izleyiciyle buluştu.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu'nda "Milli Şair Mehmet Akif ve İstikbal İdeali" adlı program düzenlendi.

Programda, oyuncu Yenilmez, "Safahat, Mehmet Akif Dönüyor" adlı tek kişilik tiyatro gösterisini sahneledi.

Ersoy'un hayatından kesitlerin sunulduğu, şairin bıraktığı eserlere duyarsızlık konusunun da ele alındığı oyunda, izleyiciler duygu dolu anlar yaşadı.

Yenilmez, gösterimin ardından yaptığı konuşmada, bu oyunun, Mehmet Akif Ersoy hakkındaki ilk ve tek sanatsal eser olduğunu ve 81 ilde sahnelendiğini söyledi.

Sanatın "toplumları terbiye etme" misyonunun olmadığını belirten Yenilmez, "Sanatın işi gücü, sizin görmediğiniz iyiliği, kötülüğü bulup, geçeceğiniz güzergaha ayna tutmaktır." diye konuştu.

Yenilmez, "Şu salondaki her kişi Akif'in ruhaniyeti için sahip olduğu bütün değerleri feda eder, inanıyorum." ifadesini kullandı.

Daha sonra seyircilerle "Mehmet Akif Ersoy'un vefat ettiği evinin müze olması isteklerini ilettikleri" videoyu çeken Yenilmez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bu konuda talepte bulundu.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Yenilmez'e "Maraş İşi" oyma sandık hediye etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.