Kahramanmaraş

6. Meslek Tanıtım ve Kariyer Günü

16:27 16 Mart 2017
6. Meslek Tanıtım ve Kariyer Günü

Çalışa ve İş Kurumu (İŞKUR) Kahramanmaraş İl Müdürlüğü tarafından "Akıl teriyle, alın teriyle" başlıklı 6. Meslek Tanıtım ve Kariyer Günü düzenlendi.

Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Cahit Zariroğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, kendi siyasi ve özel hayatındaki iş deneyimlerinden öğrencilere bahsetti.

Kamu yönetimi noktasında zaman zaman belirli görevlerde bulunduklarını dile getiren Pakdil, en başarılı olabilecek ve istikbale yürüyecek olan insanları bulup seçilmesi gerektiğini kaydetti.

İşlerin hatıra, gönüle dayalı yürümeyeceğini dile getiren Pakdil, "Bu memleketin insanlarıyız. Kim hak ederse hakkını verin adaletten hiç bir zaman ayrılmamak lazım. Ondalık kesirler gibi düşünmek lazım 1'den 9'a kadar olan rakamlardan biri olursa buradaki sıfırların hepsinin değeri var. Ama bir trilyon diyorsunuz sıfırın birini attığınız anda yüz milyara düşüyorsunuz. Birbirimize böyle bakmamız lazım. Batılıları ilimde, irfanda, fende yakalamak hem de üreten bir toplum olmak mecburiyetindeyiz." diye konuştu.

KSÜ Rektörü Durmuş Deveci ise, yurt dışından geldiğinde kendisini 28 Şubat gibi zor bir süreç beklediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "Muhtar bile olamazsın" denildiğini hatırlatan Deveci, şunları kaydetti:

"O dönemi ben hatırlıyorum. Sivas'ta da bana 'akademisyenliği unut, senin hayatın bitti' dediler. İmam Hatip mezunu biri olarak adımız da çıkmış. 28 Şubat sürecinin zor günleri ama çok şükür ben pes etmedim. Kimseyi öcü olarak da göremedim, hoş görüm de vardır. Ama mücadele etmesini de bildim. Hiç kafamı kuma sokmadım. Aklımda olmadığı hesap etmediğim şekilde dekan da oldum şimdi bakın rektör de oldum. Yani ümitsiz olmayın çalışın."

İŞKUR Kahramanmaraş Müdürü Ali Yüce'nin de konuşma yaptığı program, moderatör Prof. Dr. Özden Gürücü'nün yönetiminde, iş adamı Kemal Büyükerzurumlu ve Prof. Dr. Haluk Pınar'ın konuşmalarıyla tamamlandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.