Kahramanmaraş

BBP'den Kahramanmaraş teşkilatı açıklaması

10:57 25 Mart 2017
BBP'den Kahramanmaraş teşkilatı açıklaması

Büyük Birlik Partisi Kahramanmaraş İl Teşkilatının, seçilmiş yönetim kuruluna ait evrakların "yasal süre içerisinde" İl Dernekler Masasına teslim etmemiş yada edememiş olması nedeniyle siyasi partiler kanunu ve parti tüzüğü gereği hükümsüz olduğu bildirildi.

BBP Genel Merkezinden yapılan açıklamada, son günlerde özellikle Kahramanmaraş "yerel haber sitelerinde ve sosyal medya" ortamlarında Büyük Birlik Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Hasan Kızıldağ'ın görevine son verildiği, ya da Kahramanmaraş İl Teşkilatı için "fesih" kararı alındığı şeklinde "mesnetsiz ve asılsız" haberler yayılmakta olduğu belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Adı geçen arkadaşımız 25 Aralık 2016 tarihinde yapılan İl Kongresinde İl Başkanı olarak seçilmiş ve mazbatasını almış olsa da kongre tarihinden bu yana üç aya yakın bir süre geçtiği halde yönetim kuruluna ait kongre evraklarını İl dernekler masasına teslim etmemiş ya da edememiştir. Bu itibarla Kahramanmaraş İl Teşkilatımız, seçilmiş yönetim kuruluna ait evrakları 'yasal süre içerisinde' İl dernekler masasına teslim etmemiş yada edememiş olması nedeniyle siyasi partiler kanunu ve parti tüzüğümüz gereği hükümsüzdür. Yargıtay kayıtları açısından da hükümsüz sayılan bir teşkilatın, dolayısı ile de İl başkanının görevden alınması yada fesih yolu ile görevden uzaklaştırılması mümkün değildir. Yeni il başkanımız atandığında konu kamuoyumuzla paylaşılacaktır."

Kamuoyunu yanıltıcı açıklama yapanlar hakkında hukuk yolunun işletileceği belirtilen açıklamada, "Bundan böyle bu hususta medya mensuplarımızı yanlış bilgilerle haber yapmaya zorlayarak kamuoyumuzu yanıltan, yetkisi olmadığı halde parti kurumsal kimliğini kullanarak kampanya yürüten yada basın açıklaması yapan kişi yada kişiler hakkında hukuk yolunun işletileceğinin bilinmesi hususunu ilgililerin ve değerli kamuoyumuzun bilgilerine arz ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.