Kahramanmaraş

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

15:19 19 Mayıs 2017
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Elbistan, Afşin ve Andırın ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Elbistan ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, Elbistan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cengizhan Firik tarafından anıta çelenk bırakıldı.

Daha sonra saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

Törene Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Belediye Başkan Yardımcısı Kahraman Koç, kamu kurumlarının müdürleri, parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve şehit aileleri ve gazi askerler katıldı.

Tören, Atatürk Anıtı önünde fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

- Afşin

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Afşin'de tören düzenlendi.

Hükümet Konağında düzenlenen tören, Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Asef Arslan tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program, sentetik çim sahada devam etti.

Arslan, burada yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal'in, Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin başlangıcı olduğunu söyledi.

Daha sonra, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Güreş Takımı ile halk oyunu gösterilerinin ardından il genelinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

- Andırın

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Andırın ilçesinde de törenle kutlandı.

Andırın spor salonunda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Andırın Yeşildağ Spor Kulübü futbolcusu Furkan Kalebaşı, burada yaptığı konuşmada, milletin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcının 19 Mayıs 1919 olduğunu söyledi.

Birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Kalebaşı, "Ay yıldızlı bayrağın altında hepimizin bir ve bütün olarak yaşamasına imkan sağlayan demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'dir. Tüm kurumlarıyla dimdik ayakta olan devletimiz, gelen saldırılara karşı Cumhuriyetin temel değerlerini korumaya sonuna kadar kararlıdır. Bu durumun sonsuza kadar devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın." diye konuştu.

Öğrencilerin hazırladığı gösterilerle süren yarışmalarda derece alan öğrencilere ödülleri verildi.

Törene, Andırın Kaymakamı Haluk Koç, Belediye Başkanı Baki Tezcan, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Sedat Yalçın, İlçe Emniyet Amiri Emre Beşik, kurum amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.