Kahramanmaraş

Teklifle başladığı kuaförlükte şampiyonluğa uzandı

11:34 20 Mayıs 2017
Teklifle başladığı kuaförlükte şampiyonluğa uzandı

Kahramanmaraş'ta 8 yaşındayken gittiği berberin "çırağım ol" teklifiyle kuaförlüğe adım atan 31 yaşındaki stilist Ahmet Veysel Yırtıcı, mesleğiyle ilgili dünya çapında katıldığı çeşitli yarışmalarda derece elde etti.

Dulkadiroğlu ilçesindeki iş yerinde faaliyetini sürdüren, 2016 yılında İtalya'nın Napoli ve Ukrayna'nın Kiev kentlerinde düzenlenen saç festivallerinde dereceler elde eden Yırtıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuaförlükle farklı bir hikayeyle tanıştığını söyledi.

Henüz 8 yaşındayken tıraş olmak için berbere gittiğini anlatan Yırtıcı, "Berberimin yanında çalışan kimse yoktu. Konuşurken 'Elaman arıyoruz, çırak bulamıyoruz?' dedi. Şaka olsun diye 'ben çalışabilirim' dedim. Sonra beni tıraş eden berber, ustam oldu ve o dükkanda çıraklık yapmaya başladım." dedi.

İşini çok sevdiğini ve berberlik konusunda kendini geliştirmeye karar verdiğini ifade eden Yırtıcı, kısa zamanda çıraklıktan kalfalığa yükseldiğini ve ustalık konusunda hızla ilerlediğini dile getirdi.

Kendi iş yerini açtıktan sonra tarzını müşterilerine yansıtmaya başladığını aktaran Yırtıcı, şöyle konuştu:

"Bir süre sonra mesleğimizle ilgili uluslararası gelişmeleri de takip etmeye başladım. Bu sürede Dünya Kuaförler Federasyonu'na üye oldum ve yarışmalara başvurmaya başladım. 2016 yılında İtalya'nın Napoli ve Ukrayna'nın Kiev kentlerininde düzenlenen saç festivallerinde başarılı oldum. İtalya'da düzenlenen yarışmada takım olarak 3. olduk. Ukrayna'da 'Crytal Angel' saç festivalinde takım halinde ve bireysel olarak birincilikler kazandım. Ukrayna'da, bireysel olarak kesim ve renklendirmede de birinci oldum, Türk takımı olarak ülke şovlarında yine birinci olduk."

Kendisini mesleğinde daha da geliştirmek istediğini belirten Yırtıcı, meslektaşlarına ise şu önerilerde bulundu:

"Bir kuaförün ve tasarımcının hiçbir zaman rutin çalışmaması gerek. Alışkanlıklarımızın dışına çıkmamız gerek. Ne yazık ki bizde hep aynı stilleri çıkarıyor, hep aynı modeller yapılıyor. Bu ister istemez 4 - 5 yıl sonra, müşteride mutsuzluğa neden olabiliyor. Çünkü farklı şeyler istiyorsun. Müşteriyi elamana yönlendirmek zorunda kalıyorsun. Hep aynı stil olduğu zaman hem müşteri sıkılıyor hem sen sıkılıyorsun. Bunu değiştirmemiz lazım. Ben bunu çözdüm. Şimdi biz kişiye özel çalışıyoruz, insana birebir hizmet veren bir sektördeyiz. Müşterimize de mesleğimizin değerini anlatalım. Dünyada güzelleştiren tek meslek kuaförlük. Onun için alacağımız eğitimler, azimli çalışmak çok önemli."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.