Kahramanmaraş

Ar-Ge Proje Pazarı

20:03 23 Mayıs 2017
Ar-Ge Proje Pazarı

Kahramanmaraş Ticaret Sanayi Odası (KMTSO) ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) iş birliğiyle bu yıl 6'ncısı düzenlenen Ar-Ge Proje Pazarı’nda derece girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

KMTSO Fuaye Salonu'nda düzenlenen 6. Ar-Ge Proje Pazarı'nın 76 proje arasında jüri üyeleri tarafından KSÜ Gıda Mühendisliği öğrencileri tarafından Maraş dondurmasının sunumu için hazırlanan tarhanadan imal edilmiş külah birinci seçildi.

Ödül töreninde konuşan KSÜ Rektörü Durmuş Deveci, çok çalışmanın önemli olduğunu başarının çalışmayla beraber geleceğini söyledi.

Gayretin kadere aşık olduğunu belirten Deveci, şunları kaydetti:

“Çok çalışalım ki kaderimizi belirleyelim. Çok çalışırsak Nobel ödülü de alırız. Önemli buluşlar da yaparız, yeter ki çalışalım. Birbirimizin ayağına çelme takmayalım. Ben çevremde başarılı insanların olmasından gurur duyarım. Birbirimizin iyi şeylerinden bahsedelim. İnşallah gelişmiş ülkelerin seviyelerine yükselmek için çalışmalarımıza devam edelim.”

KMTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Gölcü, Proje Pazarı'nda sergilenen ürünleri, günümüzün karmaşık sorunlarına değinen başlangıç projeleri olduğunu belirtti.

Çağı yakalamak adına hazırlanan projelerin büyük önem taşıdığını hatırlatan Gölcü, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu adımı formal bir yapıya kavuşturmak, üniversitemiz ve sanayi kuruluşları arasında etkileşimli teknolojik işbirliği ortamını desteklemek amacıyla, Kahramanmaraş Sütçü İmam üniversitesi ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle organize ettiğimiz, iki gündür devam eden Ar-Ge proje pazarı bu nedenlerle çok önemlidir. Hazırlanan projelerde emeği geçen öğrencilere teşekkür ederim.”

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.