Kahramanmaraş

Mesleğinde 67 yılı deviren demirci ramazanda da ocak başında

14:59 30 Mayıs 2017
Mesleğinde 67 yılı deviren demirci ramazanda da ocak başında

Kahramanmaraş'ta 67 yıldır demircilik yapan Ali Selaldı, ilerlemiş yaşına rağmen sıcaklığı 200 dereceyi geçen ocak başında çekiç sallayarak demire şekil verirken orucunu da ihmal etmiyor.

Tarihi Demirciler Çarşısı'nda, 6 yaşında çırak olarak başladığı mesleğinde 67 yılı geride bırakan 73 yaşındaki Selaldı, hem aşırı sıcak altında çalışıyor hem de oruç tutuyor.

İlerlemiş yaşına rağmen elinden çekici düşürmeyen Selaldı, meslek aşkıyla şekil verdiği demirlerden bıçak, keçi boynuzundan da bıçak sapı yapıyor. Çalışkanlığıyla çevresindeki esnafa da örnek olan Selaldı, sabahın ilk ışıklarıyla geldiği iş yerinde öğleye kadar çalıştıktan sonra evine gidiyor.

Selaldı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ramazan ayının gelmesiyle mesai saatlerini ayarlayıp orucunu tuttuğunu söyledi.

Ocaklarda yaklaşık 200 dereceyi geçen ateşle karşı kaşıya kaldıklarını dile getiren Selaldı, şunları kaydetti:

"Sıcak, soğuk demeden ekmek ve rızık için çalışıyoruz. Ramazanda oruç tutarak çalışmak bizim için stres atmak. Ramazan nedeniyle erkenden başlıyoruz işe ve öğlen gibi de dükkanı kapatıp gidiyoruz. Tabii oruç ağzıyla sıcakta çalışmaktan yoruluyoruz. Bazen de oruç muyuz, değil miyiz aklımıza dahi gelmiyor. Çalışıp hem kendimizi idare ediyoruz hem de stres atıyoruz. Çalışmak adama güç verir, her şey verir. 73 yaşındayım ve 6 yaşımdan beri bu mesleğin içindeyim ve her zaman çalışırım. Kimseye muhtaç olmamak için çalışıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.