Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta konteyner kentte hüzünlü bayram

09:31 25 Haziran 2017
Kahramanmaraş'ta konteyner kentte hüzünlü bayram

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığındıktan sonra Kahramanmaraş'taki konteyner kentte misafir edilen Suriyeliler, Ramazan Bayramı'nı vatanlarından uzakta karşılamanın burukluğunu yaşıyor.

Türkiye'nin açtığı kardeşlik eliyle çadır kentlere yerleşen Suriyeliler, Ramazan Bayramı'na savaşta kaybettikleri yakınlarının üzüntüsüyle girdi.

Bombaların yakıp yıktığı topraklarında evlerini ve yakınlarını geride bırakıp, beraberinde hüzünlerini, acılarını ve umutlarını alıp yola çıkarak, sığınmacı duruma düşen Suriyelilerin bayramı da hüzünlü geçiyor.

Kahramanmaraş'taki konteyner kentte yaklaşık 25 bin Suriyeli barınıyor. Suriyeliler, bayram namazını konteyner kentteki açık alanda kıldı. Suriyeliler konteyner kentten sorumlu merkez Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz ile konteyner kent müdürü Rüstem Genç'in de katılımıyla bayramlaşma merasiminin ardından konutlarına geçti. Önce aileleriyle bayramlaşan Suriyeliler daha sonra konteyner ziyaretleri yaptı.

Suriyeliler kendilerine her türlü yardımı yapan konteyner kentteki görevlilere de ziyarette bulunarak bayramlarını tebrik etti.

Kaymakam Türköz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayına veda ederek bayrama kavuştuklarını söyledi.

Türköz, 25 bin kişinin bulunduğu Geçici Barınma Merkezi'nde 10 bin kişiyle bayram namazını eda ettiklerini dile getirdi. Türköz, "Suriyeli misafirlerimizle bir bayrama daha birlikte kavuştuk. Temennimiz bundan sonraki bayramları inşallah vatanlarında kutlamaları. O zamana kadar da huzurlu ve sağlıklı bir şekilde geçirmeleri için elimizdeki tüm imkanları kullanarak misafir ediyoruz." dedi.

Suriyelilerin burada kaldıkları sürece misafirleri olduğunu ifade eden Türköz, herkesin Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Konteyner kent imamı Yasin El Ali de Suriyelilerin ülkelerine dönmesi için dua ettiklerini söyledi. Bundan sonra orada bayram geçirmek istediklerini dile getiren Ali, "Türkiye'nin ve halkının bizlere yaptığı iyiliği unutmayacağız. Bu programı hazırlayanlardan Allah razı olsun. Bütün Suriyeliler birlikte namazımızı eda ederek İslam dünyası için dua ettik." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.