Kahramanmaraş

Elbistan Ovası'nda kayısı hasadı başladı

18:24 25 Temmuz 2017
Elbistan Ovası'nda kayısı hasadı başladı

Kahramanmaraş'ın Elbistan Ovası'nda kayısı hasadı başladı.

Elbistan ilçesine bağlı Büyükyapalak Mahallesi'nde üretilen kayısı için ilk kez hasat günü etkinliği düzenlendi.

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, burada yaptığı konuşmada, kayısı üretiminin geleneksel bilgilerle değil, profesyonelce yapılması gerektiğini söyledi. İlçede önemli oranda kayısı üretimi yapıldığına dikkati çeken Akkoyun, kayısı üretiminin iyi bir noktaya geldiğini ancak artırılarak ihracata yönelinmesi gerektiğini belirtti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu da kayısının, bölgenin en önemli meyvesi olduğunu ifade ederek, "İl genelinde üretimi yapılan kayısının yüzde 98'lik bölümü Elbistan Ovası'ndadır. Malatya kayısısı adıyla tescillenen, dünya markası olan bu ürünün önemli üretim merkezlerinden biri de Elbistan Ovası'dır." dedi.

Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut ise kayısı üretiminin bölge için iyi bir potansiyel oluşturması ve bölgenin, üretim merkezi haline gelmesi adına çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Elbistan'ın tahıl deposu olduğunu, kayısının da Malatya yöresi adına tescillendiğini anımsatan Bulut, Elbistan Ovası'nda 100 bin dekar arazide 1 milyon 400 bin kök kayısı ağacı bulunduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından hasat edilen kayısıların bulunduğu stantlar ziyaret edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.