Kahramanmaraş

1. Uluslararası Kahramanmaraş Dondurma ve Kültür Festivali

14:58 20 Eylül 2017
1. Uluslararası Kahramanmaraş Dondurma ve Kültür Festivali

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş dondurmasının tanıtımı için çaba ve gayret sarf ettiklerini söyledi.

Başkan Erkoç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, Kültür ve Sosyal İşleri Daire Başkanı Cevdet Kabakçı ile 1. Uluslararası Kahramanmaraş Dondurma ve Kültür Festivaline ilişkin bir tesiste düzenlediği basın toplantısında, festivalle ilgili bilgiler verdi.

Dünyada şehir adıyla anılan iki dondurma bulunduğunu bunlardan birinin Maraş diğerinin de Roma dondurması olduğunu dile getiren Erkoç, Maraş dondurmasının dünyada insanlar tarafından akredite edilmiş bir ürün olduğunu belirtti.

Dondurmanın 100 den fazla ülkeye ihraç edilen Türkiye'nin, Kahramanmaraş'ın ay yıldızlı bir ürünü olduğunu vurgulayan Erkoç, şöyle konuştu:

"Gıda alanında 100’den fazla ülkeye ihraç edilen dondurma dışında çok bir ürün yoktur. Dünyanın dört bir tarafında insanlar tarafından büyük beğeniyle tüketilmekte. Biz istiyoruz ki Kahramanmaraş Dondurması’nın dondurma ve tatlı sektöründeki payı daha büyük olsun. Hem şehrimizde hem dünyada Maraş dondurmasının daha çok tüketilmesi için gayret ediyoruz. Kahramanmaraş dondurması hem organik hem de milli bir üründür. Doktorlar tarafından da Maraş dondurması besleyici olarak tavsiye edilmekte. Maraş dondurması nesilden nesile devam eden bir lezzet. Biz de bu tadın artarak daha çok yayılmasını istiyoruz. Büyükşehir olarak bu sektöre destek veriyoruz."

Erkoç, gelecek yıla daha geniş kapsamlı çalışmalar yaparak dünya çapında dondurma günleri düzenlemeyi planladıklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.