Kahramanmaraş

Yedikıta'dan "Kayıp Kuşaklar Olmasın" Projesi

13:48 05 Kasım 2017
Yedikıta'dan "Kayıp Kuşaklar Olmasın" Projesi

Yedikıta Uluslararası Öğrenci Derneği Kahramanmaraş Şubesince hazırlanan, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca desteklenen "Kayıp Kuşaklar Olmasın" projesinin açılışı yapıldı.

Dernek binasında düzenlenen program, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak ve Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) 5. Bölge Başkanı Sebahattin Kala'nın katılımıyla gerçekleşti.

Milletvekili Dilipak, burada yaptığı konuşmada, projenin önemine dikkat çekerek, Yedikıta Uluslararası Öğrenci Derneği'ne önemli faaliyetlerinden dolayı teşekkür etti.

Öğrencilerle sohbet eden Dilipak, "Kayıp Kuşaklar Olmasın" projesinin faydalı olacağına inandığını söyledi.

Yedikıta Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Muharrem Dilipak ise birçok alanda faaliyet gösteren derneğin aynı zamanda Türkiye'ye gönüllü elçiler yetiştirdiğini belirtti.

Dilipak, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde eğitim gören bin 700 civarı misafir öğrencinin bulunduğunu, imkanlar ölçüsünde bu gençlere yönelik faaliyetlerde bulunduklarını, burs ve barınma imkanlarını gerçekleştirdiklerini anlattı.

Kala ise UDEF'e bağlı derneklerin çalışmalarını anlatarak, destek gösterenlere teşekkür etti.


YediKıta Yönetim Kurulu Üyesi ve proje koordinatörü Sadettin Ceyhan da proje kapsamında savaş sebebi ile Türkiye'de misafir olan Suriyeli gençlere yönelik Türkçe, Origami ve resim gibi kursların yanında halı saha, il içi ve il dışı geziler gibi çeşitli sportif ve kültürel faaliyetler yapılacağını belirterek, "Türkiye'ye uyum sorunu yaşayan gençlere ağırlık verilmek üzere 5-12 yaş arasındaki Suriyelileri kapsayan projenin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.