Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta 42 milyon liralık yatırım başvurusu

14:48 12 Kasım 2017 1 Yorum Var
Kahramanmaraş'ta 42 milyon liralık yatırım başvurusu

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kahramanmaraş İl Koordinatörü Ahmet Cemil Ceyhan, başvuru süreci tamamlanan ikinci çağrı ilanı kapsamında, yaklaşık 42 milyon lira yatırım bedeline sahip 11 proje sunulduğunu bildirdi.

Ceyhan, yaptığı yazılı açıklamada, ekim ayı itibarıyla başvuru süreci tamamlanan ikinci çağrı ilanı kapsamında, 6 süt ve süt ürünleri, 2 et ve et ürünleri, 3 de meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması alanında yatırım projesi için başvuru yapıldığını belirtti.

Projelerin yaklaşık 42 milyon lira yatırım bedeline sahip olduğunu kaydeden Ceyhan, projelere değerlendirme süreci sonunda destek almaya hak kazanması halinde 20 milyon lira üzerinde hibe ödemesinin öngörüldüğünü bildirdi.

Ceyhan, Kahramanmaraş'ın 42 milyon lira yatırım bedelli 11 proje başvurusuyla Türkiye genelinde hem yatırım tutarı hem de yatırım sayısı açısından ilk 10 kent arasında yer aldığı bilgisini de paylaştı.

Her yeni çağrı ilanının yeni yatırım demek olduğuna işaret eden Ceyhan, kurum olarak girişimcilere, çiftçilere her zaman daha fazla destek sağlamayı amaç edindiklerini ve yakın zamanda hayvancılık, yöresel ürünler ve kırsal turizm gibi sektörlerini kapsayan yeni bir çağrı ilana çıkacaklarını dile getirdi.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Selçuk 3 yıl önce Şikayet Et
    Tarım kırsal kalkınmayı destekleme il koordinatörü ahmet cemil ceyhana teşekkür ederiz
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.