Kahramanmaraş

Elbistan'da şehit yakınları yararına tiyatro

09:13 29 Kasım 2017
Elbistan'da şehit yakınları yararına tiyatro

Elbistan'da, geliri şehit ailelerine bağışlanmak üzere "Biz Biriz, Bir Ölür, Bin Diriliriz" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Polis Eşleri Derneği organizasyonuyla Elbistan'a gelen Dolunayda Akşam Tiyatrosu ekibi, şehit yakınları yararına sahneye çıktı.

Muhammed Emin Kutlu yazıp yönettiği "Biz Biriz, Bir Ölür, Bin Diriliriz" oyunu beğeni topladı. İslamiyet'in doğuşundan bugüne gelen süreçte Müslümanlar ve Türk halkı üzerinde oynanan kirli oyunlar ile Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminde yaşanan acı ve kahramanlıklara yer verilen oyunu izleyenler, duygusal anlar yaşandı.

Elbistan İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık, oyunun sahnelenmesinin ardından yaptığı konuşmada, şehitlik mertebesinin önemine dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Ülkemizin bağımsızlığı, Cumhuriyetimizin bütünlüğü uğruna görev aşkı ile canlarını hiçe sayarak, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanında şehit ve gazi olan, yüreği pek kardeşlerimizin ve yurttaşlarımızın can ve mal güvenliği için özveriyle çalışan polis ve askerlerimizin emanetlerinin eğitimine azda olsa destek olmak için toplandık. Sizler en değerli varlıklarınızı, annenizi, babanızı, eşinizi, evladınızı, kardeşinizi bu vatan için şehit verdiniz. Bu fedakarlığın herhangi bir karşılığı olamaz. Onların bu kahramanlığı ve fedakarlığı bizim varlık sebebimiz. Şehitlerimize ve gazilerimize, devlet ve millet olarak, minnet ve şükran borçluyuz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.