Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta güvenlik korucuları yemin etti

21:50 30 Kasım 2017
Kahramanmaraş'ta güvenlik korucuları yemin etti

Elbistan ilçesine bağlı 2 mahallede görev yapacak 6 güvenlik korucusu düzenlenen törende yemin ederek göreve başladı.

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende, güvenlik korucularının jandarma, emniyet teşkilatı ve silahlı kuvvetler mensuplarıyla omuz omuza mücadele ettiğini söyledi.

Korucuların fedakarca çalıştığına dikkat çeken Akkoyun, "Bugün yemin ederek göreve başlayan arkadaşlarımız şimdiye kadar görev yapan bütün güvelik korucularımız gibi gayretle ve fedakarca çalışacaklar. Ülkemizin güvenliğini ve asayişini sağlamak üzere askerimiz polisimiz yanında güvenlik korucularımız da önemli bir güvenlik birimi olarak son günlerde önemli bir yer almıştır." ifadelerini kullandı.

Özellikle 15 Temmuz sürecinin Türkiye üzerinde oynanan oyunları net ortaya koyduğunu vurgulayan Akkoyun, "Bizlere düşen birliğimizi beraberliğimizi güçlendirmektir." dedi.

Akkoyun, yemin ederek göreve başlayan 6 güvenlik korucusu ile birlikte ilçedeki güvenlik korucusu sayısının 75'e yükseldiğini söyledi.

Güvenlik korucuları için düzenlenen yemin törenine Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Feryat Sorkut, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sinan Sert, Emniyet Müdürü Hakan Aşık, Kahramanmaraş Köy Koruyucuları Dernek Başkanı Celalettin Fırtına ve askeri erkan katıldı.

Akkoyun, İncecik Mahallesinde güvenlik koruculuğu yapan Bekir Açık ile Karahasanuşağı Mahallesinde güvenlik koruculuğu yapan Tahsin Öztaş'a cep telefonu hediye etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.