Kahramanmaraş

Elbistan'da Kent Müzesi çalışmaları

16:24 07 Şubat 2018
Elbistan'da Kent Müzesi çalışmaları

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Kent Müzesi restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Elbistan'da eski hükümet konağı ve bir dönem polisevi olarak kullanılan tarihi binanın aslına dönüştürülmesi için başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen Kaymakam Akkoyun, projenin yüklenici firma yetkilileri ve proje sorumlularından bilgi aldı.

Akkoyun, burada yaptığı açıklamada, yerel ve kültürel değerlere sahip çıkan bir anlayış içerisinde olduklarını belirterek, Kent Müzesi Projesinin tamamlanmasıyla, Elbistan'ın tarihine ışık tutacağını belirtti.

Projenin önemli bir yatırım olduğunu ifade eden Akkoyun, şunları söyledi:

"Kent müzesindeki çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Eski hükümet konağı ve bir dönem polisevi olarak hizmet veren bu tarihi bina ilk inşasındaki görünümünü aldığın kent müzesi olarak bölge halkına ve misafirlerine hizmet verecek. Bina içerisinde dolgu nedeniyle sonradan yapılan,eklenen yapılar kaldırılıyor. Tarihi bina içerisinde ve bahçesinde yaklaşık bir metre kazı yapılacak. Odalar sergi odası olarak tasarlanacaktır. Bahçede eski haline uygun kot farkları ortaya çıkarılarak 7 basamaklı iniş çıkış merdivenler ortaya çıkarılacaktır. Tüm bu çalışmalar tamamlandığın ise Elbistan bölgesinden çıkartılan tarihi eserler için Müzeler Genel Müdürlüğü ile gerekli yazışmalar yapılarak Kent Müzesi bünyesinde sergilenmeye başlayacaktır."

Akkoyun, projenin ilçeye kazandırılmasında büyük emekleri olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ile Kültür ve Turizm Bakanlığına teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.