Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ın ilçelerinin doğalgaza kavuşması

16:15 21 Mart 2018
Kahramanmaraş'ın ilçelerinin doğalgaza kavuşması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Elbistan ve Afşin ilçelerinin doğalgaza kavuşturulmasının hem çevre açısından hem de hava kirliliğinin önlenmesi açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Ünal, yaptığı yazılı açıklamada, Elbistan ve Afşin ilçelerinin doğalgaza kavuşturulmasının yanında Afşin-Elbistan Termik Santrali'nin de doğalgaza geçecek olmasının da önemli bir husus olduğunu belirtti.

Ünal, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Elbistan'ın uzunca bir zamandan beri muzdarip olduğu kışları hava kirliliğinden kaynaklanan birçok hastalık söz konusuydu. Son 4 yıldan beri çok ciddi bir çalışma yürüttük ve 17 Eylül 2017'de Elbistan'ın doğalgaz altyapı işlerine başlandı ve dün itibariyle de bu yerlerin hem Elbistan hem Afşin hem de Pazarcık ilçelerimizin doğalgaz alt yapı işlerinin nihayete ermesiyle birlikte Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımızla beraber Külliye'de bir törenle birlikte bunların açılışı gerçekleşti.

Elbistan'a, Afşin'e, Pazarcık ilçelerimize hayırlı uğurlu olsun. Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle özellikle annelerimiz artık ısınma konusunda kömür taşımaktan soba yakmaktan ve bunların getirdiği eziyetlerden de kurtulmuş olacak. Çocuklarımız daha sağlıklı daha sıcak ortamda büyüyecek ve özellikle kışın soğuktan kaynaklanan hastalıklarda büyük oranda azalacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.