Kahramanmaraş

Sınır ötesine insani yardım

17:52 11 Nisan 2018
Sınır ötesine insani yardım

Kahramanmaraş'ta, Büyükşehir Belediyesi, İsar Derneği, Hayrat İnsani Yardım Vakfı ve Genç Ufuk Derneği katkılarıyla hazırlanan insani yardım malzemeleri Suriye'nin Afrin, Doğu Guta ve İdlip bölgelerine gönderildi.

Kahramanmaraş İsar Derneği Başkanı Ali Şener, KAFUM'daki uğurlama töreninde, Suriye'deki durumu sürekli gidip geldikçe müşahede ettiklerini söyledi.

Suriye'den dün döndüklerini, İdlib, Afrin ile Doğu Guta bölgelerinden gelenlerin mahrumiyet içerisinde ve çok zor şartlar altında hayatlarını idame ettirdiklerini dile getiren Şener, "O yüzden bizler hayırsever kardeşlerimizle birlikte kampanyaya devam ediyoruz. 3 tır yola çıkartıyoruz. Biz de beraber oradaki kardeşlerimize, mahrumlara, masumlara, yetimlere, öksüzlere inşallah bu yardımları ulaştıracağız. Sizlerin de sofrada bir tuzu bir ekmeği olduğu için cömert halkımıza şimdiden teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun devamını bekliyoruz inşallah." dedi.

Hayrat İnsani Yardım Vakfı Suriye Koordinatörü Muhammet Ubeyd Köşker ise savaşın başından beri Suriye'deki mazlumlara insanlık namına yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi.

Son dönemde savaşın en büyük dramının Doğu Guta'da yaşandığına dikkati çeken Köşker, burada 6 yıl kadar savaş altında kalan bu insanların tahliyesinin yapıldığını belirterek, "Tahliyesi yapılan bu sivil halkın Cerablus, Azez bölgesi ve çoğunluğu İdlib bölgesine yerleşti. Bizler de İdlib bölgesinde bir çadır kent kurarak onların ihtiyaçlarını karşılamak üzere Kahramanmaraş’tan birçok kurumla ortaklaşa insani yardım toplayarak onlara ulaştıracağız inşallah" diye konuştu.

Köşker, sadece kıyafetleriyle tahliye edilen savaş mağduru insanların boş binalara yerleştirildiğini, acilen onların kıyafet, ev eşyaları ve insani yardım malzemelerine ihtiyacının bulunduğunu sözlerine ekledi.

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Suriye için başlatılan yardım kampanyası kapsamında İsar Derneği'nin 6 tır, Genç Ufuk Derneği'nin 10 tır, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 169 tır, Hayrat Yardım Vakfı Kahramanmaraş Şubesinin 240 tır yardım gönderdiği belirtildi.

Yapılan duanın ardından insani yardım malzemelerinden oluşan 3 tır Suriye'ye uğurlandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.