Kahramanmaraş

Kahramanmaraş 7. Ar-Ge Proje Pazarı Yarışması

21:56 15 Mayıs 2018
Kahramanmaraş 7. Ar-Ge Proje Pazarı Yarışması

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) iş birliğiyle düzenlenen 7. Ar-Ge Proje Pazarı Yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, KMTSO'daki ödül töreninde yaptığı konuşmada, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve İsrail askerlerinin buna tepki gösteren Filistinlilere yaptığı katliamı kınadı.

Hem Türkiye adına hem de Kahramanmaraş adına gençleri önemsediklerini dile getiren Erkoç, "Çünkü dünyada bir sömürü düzeni var. Endüstriyel ürünlerle bağımlı hale getirip, teknolojik ürünler üreterek diğer ülkeleri köleleştirmekteler. Bu alanda da kendi kendimize yetebilmeliyiz. Türkiyemiz niye bu alana istediğimiz yerde olmasın?" diye konuştu.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ise uzun ve emek gerektiren işlerin yapıldığını söyledi.

Bir araştırmanın ayları, yılları aldığına dikkati çeken Can, "Bu bakımdan ülkelerin teknolojik gelişmelerinde Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları önem arz ediyor. Bu açıdan da sizlerin çalışmalarını önemsiyorum. Sizin bu emeğinizi önemli buluyoruz. Sizleri tebrik ediyoruz. Bu merakınızın, çalışmalarınız sabırla ve sebatla sürdürmenizi rica ediyoruz." dedi.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahit Güneş ise proje pazarı için 90 başvuru olduğunu, 53 projenin de sergilendiğini kaydetti.

Projede dereceye girenlere Teknokentte yer vereceğini dile getiren Güneş, kurum olarak son iki yılda 568 bin dolarlık ihracat yaptıklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından, "Anti iha taşınabilir hibrit savunma sistemi" projeleriyle birinci olan Hüseyin Tamer, Kudrat Reyimbayev, Şeyma Çankaya'ya, "Eklem mekanizmalı mayın arama robotu" projesiyle ikinci olan Sefa Serkan Karagedik'e, "CNC Router ve CNC Lazer kullanılarak farklı malzeme işleyen üç eksenli sistem tasarımı" projesiyle üçüncü olan Mustafa Caymaz ve Mahmut Altun'a ödülleri verildi.

Birinci olan ekipten Hüseyin Tamer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savunma sistemini, insansız hava araçları ve amatör dronları etkisiz hale getirmek için geliştirdiklerini söyledi.

Tamer, "Biz uzaktan kontrol edilen hava araçlarını imha etmeye yönelik proje tasarladık. Birinci olduğumuz için de ayrıca ekibim adına mutlu oldum." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.