Kahramanmaraş

Ünal: Milletin yüzü gülünce bunların suratı asıldı

07:44 07 Haziran 2018
Ünal: Milletin yüzü gülünce bunların suratı asıldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Çok şükür 16 yıldan beri bu milletin yüzü güldü. Milletin yüzü gülünce de bunların suratı asıldı." dedi.

Ünal, AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ile Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Abdulhamithan Mahallesi'nde "çat kapı" ev ziyaretinde  bulundukları Köse ailesinin evinde, 70 yaşındaki Fatma Köse ve ailesiyle sohbet  etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Biz millete efendi olmaya değil  hizmetkar olmaya geldik." demesiyle siyasetin milletin emrine girdiğini dile  getiren Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siyaset ne zaman ki milletin emrine girdi o zaman da millet siyaseti  aldı Türkiye'nin sahibi yaptı. Vesayet falan millet hepsini kaldırdı. Milletin  iradesi egemen olunca da bu defa milletin hastanesi oldu, okul milletin okulu  oldu, ordu milletin ordusu oldu, yargı milletin yargısı oldu. Millete tepeden  bakan kimse kalmadı. Söz de karar da milletin. 16 senelik mücadelenin sonunda  millet bize bu görevi vermiştir. Biz de bu görevi yerine getiriyoruz."

Eskiden "Avrupa ülkeleri hastasına helikopter gönderiyormuş."  denildiğini anımsatan Ünal, şimdi uçak, helikopter ve kar ambulanslarının  olduğunu, Allah'ın bunları bu ülkenin insanlarına nasip ettiğini vurguladı.

Öğrencilik yıllarında sınıfa odun ve tebeşir getirdiğini şimdi ise  sınıfların akıllı tahtalarla donatıldığını, çocukların önünde tabletlerinin  olduğunu, okulların açıldığı gün masalarının üzerine kitaplarının konulduğunu  belirten Ünal, ailelerinin geçim sıkıntısı varsa devletin onlara da ciddi destek  verdiğini söyledi.

CHP iktidarında geçen yılları "kıtlık dönemi" olarak nitelendiren  Ünal, "Bunların döneminde bir dönem ekmek karneyle satılırdı. Ben hatırlıyorum  1978'li yıllarda her şey karaborsaydı. Özal zamanında biraz bereketlenme oldu.  Özal döneminden sonra 24 bankanın içini boşalttılar. Bir sürü banka gitti. Çok  şükür 16 yıldan beri bu milletin yüzü güldü. Milletin yüzü gülünce de bunların  suratı asıldı." diye konuştu.

"Allah o yokluk günlerine döndürmesin"

Mahir Ünal'ın eski Türkiye'de yaşananlara değinmesi üzerine ev sahibi  Fatma Köse ise geçmişte çok zor günler, yokluk günleri geçirdiklerini hatırlattı.

Allah'tan eski günlere dönmemeyi dileyen Köse, o dönemlere dair  şunları anlattı:

"Eski günleri Allah getirmesin. (Muharrem İnce) Onlar Türkiye'yi  eskiye götürmek istiyor. Allah onlara fırsat vermesin. Şimdi yokluk da yok çok  şükür. İnsanı bırak artık devletimiz ağaçta mahsur kalan bir kediyi bile itfaiye  çağırıp kurtarıyor. Allah öyle insanları üzerimizden eksik etmesin. Artık bu  devlet kedisine köpeğine bile bakıyor. Eskiden çok kuyruklar, yokluklar gördük.  Çay demler şeker yerine pekmez kullanırdık. İki kilogram şeker bulduğumuz zaman  onu yarım kaşık kullanarak idare ederdik. Allah o yokluk günlerini getirmesin.  Allah bugünlerimizi aratmasın. El ne derse desin, başımızdakileri eksik etmesin.  Allah Cumhurbaşkanımızın gücünü kuvvetini artırsın. Yapılan iyilikleri unutmamak  gerek. Yağ, tüp, pirinç hiçbir şey bulamazdık. Allah'a şükür şimdi bolluk var."


Eskiden hastanelerde yaşadığı sıkıntıları anlatan 55 yaşındaki Ali  Köse de şimdi hastaların nüfus cüzdanıyla özel hastaneler dahil istediği yere  gidip istediği eczaneden de ilacını aldığını belirterek bunun çok büyük bir nimet  olduğunu, bu güzelliklerin unutulmaması gerektiğini belirtti.

"Bakanım bir kahvemizi için"

Mahallede gezerken Murat Edalı'nın çay davetini kırmayan Ünal,  evlerine misafir oldu. Aileyle sohbet eden Ünal, çocuklara oyuncak hediye etti.

Daha sonra balkondan "Bakanım bir kahvemizi için." diye davet eden bir  vatandaşın da evine konuk olan Ünal, aileyle sohbet edip ramazanlarını kutladı.

"Çat kapı" ev ziyaretlerinin ardından Ünal ve beraberindekiler,  Demokrasi Meydanı'nda İl Gençlik Kollarında görevli gençlerle sohbet etti, çevre  esnafı ile müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerini dinledi.

  

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.