Kahramanmaraş

Dünya Hayvanları Koruma Günü

16:54 04 Ekim 2018
Dünya Hayvanları Koruma Günü

Kahramanmaraş'ta 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla ilkokul öğrencileri, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Kapıçam mevkisindeki Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, öğrencilere havyan sevgisini aşılamayı amaçladıklarını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi olarak tüm canlıların şehirde güzel bir şekilde yaşaması için gayret ettiklerini anlatan Erkoç, şunları kaydetti:

"Bu barınak korunmaya muhtaç sokak hayvanlarının barındırıldığı bir yer. Doğal yaşama döndürülene kadar bekletildiği bir pansiyon diyebiliriz. Bizde belediye olarak sokak hayvanlarının zulme maruz kalmaması ve vatandaşlarımıza zarar vermemesi için her türlü çabayı gösteriyoruz. Bu barınakla bu sorunu çözdüğümüz inancındayım. İnşallah Elbistan bölgemizde de bir barınak yapıyoruz. Şu an ekibimizi çok güçlendirdik. Özellikle sokakta başıboş gezen hayvanların ıslahı için onların tedavilerinin yapılması ve yeniden doğal hayata kazandırılması için çalışmalarımız devam edecek. İnşallah tüm canlıların şehrimizde en güzel şekilde yaşaması için elimizden gelen her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz."

Konuşmanın ardından öğrenciler barınağı gezerek hayvanları sevdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.