Kahramanmaraş

Hastanede korkunç ölüm!

16:37 24 Ocak 2019
Hastanede korkunç ölüm!

Kahramanmaraş'ta kangren nedeniyle ayak parmağı kesilen annesinin hastane enfeksiyonu sonucu öldüğünü öne süren kadın, özel hastanenin yetkilileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İddiaya göre, Hatice Timürkaan (65), ayak parmağının diyabete bağlı  kangren olması nedeniyle yakınları tarafından kentteki özel hastaneye kaldırıldı.

Parmağı kesilen Timürkaan, yarasının iyileşmemesi üzerine yakınları  tarafından götürüldüğü başka bir özel hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi  altına alındı.

Timürkaan, yoğun bakım ünitesindeki yaşam mücadelesini kaybetti.

Diş hekimi Cennet Taşdemir, annesinin hastane enfeksiyonu yüzünden  yaşamını yitirdiği iddiasıyla hastane görevlileri hakkında savcılığa suç  duyurusunda bulundu.

"ANNEME HASTANE ENFEKSİYONU BULAŞTIĞINA DAİR TAHLİLLER VAR" 

Taşdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, annesinin geçen yıl 29  Ekim'de özel hastanede kangrene bağlı ayak parmağının kesildiğini söyledi.

Parmağı kesildikten sonra taburcu edilen annesini, yarasının  iyileşmemesi ve ağrılarının artması üzerine başka bir özel hastaneye  götürdüklerini belirten Taşdemir, "Annem 3 Kasım 2018'de özel hastaneye acilden  giriş yaptı ve 10 Aralık 2018'de vefat etti. Anneme hastane enfeksiyonu  bulaştığına dair elimizde tahliller var. Ölümcül hastane enfeksiyonu olan  'acinetobacter baumannii' tüm dünyanın sorunu olan, bulaştığı zaman hastaların  yüzde 85'ini öldüren bir bakteri." ifadelerini kullandı.

Taşdemir, annesinin parmağının kesildiği hastanedeki tahlillerde bu  tür bir enfeksiyona rastlanmadığını savunarak, şöyle devam etti:

  "28 Kasım ve 2 Aralık'ta yapılan tahlillerde 'Acinetobacter baumannii  enfeksiyonu üremiştir' diye sonuç var. İlk hastaneye yattığında böyle bir şey  yoktu. Ben elimdeki tahlil sonuçlarını annemi kaybetmeden önce aldım. Annemi  kaybettikten sonra sonuç istediğimde 'Böyle bir sonuç yok.' denildi. Bu  enfeksiyon geliştiğinde yoğun bakım ünitesi boşaltılmalıdır.

Konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundum. Ayrıca CİMER,  Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğüne şikayetlerim oldu, hukuk mücadelesi  başlattım."

Taşdemir, annesinin vefatının kendilerine 4 saat sonra haber  verildiğini öne sürdü.

  Özel hastanenin yetkilileri, konuyla ilgili açıklama yapmayacaklarını  belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.