Kahramanmaraş

Siyam ikizlerinin büyük üzüntüsü!

14:18 29 Temmuz 2019 19 Yorum Var
Siyam ikizlerinin büyük üzüntüsü!

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde yaşayan siyam ikizleri Ayşe ve Sema Tanrıkulu, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) barajı geçemeyince tercih yapamadı.

Türkiye'de sınava giren tek siyam ikizleri olmaları nedeniyle, YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından herkesin gözü siyam ikizlerinin üzerine çevrildi. YKS tercihlerinde bugün son güne girilirken siyam ikizleri Ayşe 141, Sema ise 140 aldı. 150 puan barajını aşamadıkları için tercih yapamayan siyam ikizlerinin çok üzgün oldukları öğrenildi. 

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesine bağlı Kırmakaya Mahallesi'nde oturan Hatice ve Yunus Tanrıkulu çiftinin çocukları 18 yaşındaki siyam ikizleri Ayşe ve Sema Tanrıkulu kardeşler, Onikişubat ilçesindeki Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesinde üniversite sınavına girmiş, hedeflerinin ilahiyat fakültesini kazanmak olduğunu açıklamışlardı. 

YORUMLAR

19 Yorum Var
  • Ndjssj 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcıları olsun. O kadar günahkarım ki, Allah böyle çocuklar verip imtihan edecek diye çok korkuyorum. Ama bu kardeşlere de saygı duyuyor ve dua ediyorum. Benim söylemek istediğim, kendi hadsizliğim...
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • vay be arkadaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah Allah gönüllerine göre ne dilikleir vsarsa versin ve tüm ümmeti Muhammed e de ve tüm insanlara barıl huzur gelsin inşeAllah ya da insanlık insanlığıından çıkmadan yaradanına asi olmadan tüm evreni kıyametiyle yok etsin ve bir daha yaratmasın
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Medineli 4 yıl önce Şikayet Et
    Yada bir hayırsever Üniversite bu kardeşlerimizi burslu okutsunlar. Sınava girerken ki sevinçlerini hatırlıyorum , Şu anda ne kadar üzgün olabileceklerini düşünebiliyor musunuz. Bunu haketmezler.
    Cevapla
  • Medineli 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu kardeşlerimiz için hayat zaten yeterince zor , Sınav kaygısıyla daha fazla üzmeyin bunları , Devlet büyükleri bunları görün ve gereğini yapın. Adalet her zaman eşit davranmak demek değildir.
    Cevapla
  • veli 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım sizleri hep güldürsün. Anne babanızın ecrini zayi etmesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.