Kahramanmaraş

Siyam ikizlerinin üniversite hayali gerçek oluyor

11:47 10 Ağustos 2019 24 Yorum Var
Siyam ikizlerinin üniversite hayali gerçek oluyor

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) aldıkları puanla baraj altında kalan siyam ikizleri Sema ve Ayşe Tanrıkulu'nun üniversite hayalleri gerçek oluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın girişimiyle siyam ikizlerinin Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ne (KSÜ) yerleştirilmesi için Yüksek Öğretim Kurulu'na başvuru yapıldı.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, YKS sonrası siyam ikizleri Sema ve Ayşe'yi 3 kez ziyaret ettiklerini belirterek, ikizlerin üniversite okumak isteklerinin kendilerini de heyecanlandırdığını söyledi. Siyam ikizlerinin KSÜ’de 2 yıllık üniversiteye yerleştirildikleri yönünde duyumların olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Can, "Bu yavrularımızın büyük bir heyecan içinde olduklarını ve büyük bir psikolojik olgunluk ve özgüven içinde olduklarını gördük. Büyük bir heyecanla üniversite okumak istemeleri bizi de heyecanlandırdı. Bu kapsamda bu ikizlerimizin bu niyetlerini biz Yüksek Öğretim Kurulu’na (YÖK) ilettik. Yüksek Öğretim Kurulu bu günlerde bir değerlendirmede bulunacak ve o değerlendirmeden sonra net durumları olarak anlaşılacak" dedi. 

Yüksek Öğretim Kurulu ve ÖSYM’den net bir bilgi gelmemesine rağmen bazı basın yayın organlarında siyam ikizlerinin 2 yıllık okula yerleştirildiği yönünde bilgilerin yer aldığını belirten Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, "Eğer Yüksek Öğretim Kurulu Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesine yerleştirir, ya da ön lisansa yerleştirir ve ilahiyattan ders alması talep edilirse biz üniversite olarak çocuklarımız için her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu. 
 

YORUMLAR

24 Yorum Var
  • okur 4 yıl önce Şikayet Et
    Her türlü değeri hak ediyorlar. Onları baş tacı edinirsek, insanlık olarak en başta biz kazanırız...
    Cevapla
  • adanalı 4 yıl önce Şikayet Et
    yarabbim ne kadar büyüksün sonsuz şükürler olsun sana
    Cevapla
  • berzah_ 4 yıl önce Şikayet Et
    türkiyede kaç tane böyle şey var ne olurdu devlet dairesinde masa başında bir iş verilse aynı zamanda öğretimlerinede açıktan veya ikili öğretimde devam etseler,bunların duasını alsanız,milletde takip ediyor üzülüyoruz,sadece bu kardeşlerimizin değil milyonlarında duasını alırsınız bir tanesi tutsa dünya ahiretiniz mamur olur yahu,sevindirin milleti
    Cevapla
  • Haklı 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence diğer kazanamayanlara haksızlık olur . Her kim olursa olsun herkes için adalet eşit olmalı
    Cevapla
  • Adalet 4 yıl önce Şikayet Et
    cinsiyet fark etmeksizin hiçbir insan başkasıyla eşit değildi.. eşit olması gereken şartlar haklardır.. misal ben erkeğim ama 100 mt'lik koşuda bir çocuk bile geçer beni.. çünkü engelliyim, size düşen benim şartlarımi eşitlemek ve haklarımi vermektir, benimle yarışmak değil.
    İlk beğenen sen ol
  • Sakaryalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Sana ne denir bilemedim ama Allah'a havale etmek en güzeli herhalde.....
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    İyi de bu insalar sizin sağlığınızla eşit değil o ne olacak ?
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    sen bir canacrdan bitr SIRTLANdanda ilerisin pis yaratik Allah senin evlatrlarindsa ayinsini yasatsindsa aklin basina gelsin.
  • ülkücü 4 yıl önce Şikayet Et
    diğer insanlarla bunlar bir değil kardeşim bunların sıkıntılarıyla diğer insanların skntısı bir değiğl
  • Rıza 4 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun sana be hey gafil.
  • hmc 4 yıl önce Şikayet Et
    Hikmetinden sual olunmaz.Ne büyüksün Allahım.Sen her şeye kadîrsin ya rabbi. Şu mübarek arefe gününde sevinen ve sevindiren kularından eyle bizleri. İnsanların en hayırlısı insanlara faydası dokunandır. Hz.Muhammed (s.a.v)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.