Kahramanmaraş

Çöpten tarih çıktı: 3 kişi gözaltında

07:53 04 Aralık 2019 2 Yorum Var
Çöpten tarih çıktı: 3 kişi gözaltında

Kahramanmaraş'ta tarihi eser kaçakçılarına yapılan operasyonda çöp kutusuna gizlenmiş 2 bin 300 yıllık Helenistik döneme ait sikke ve heykel ele geçirildi.

Kahramanmaraş'ta, tarihi eser kaçakçılarına yönelik bir kahvehaneye operasyon düzenleyen polis, çöp kutusuna gizlenmiş 2 bin 300 yıllık Helenistik döneme ait olduğu değerlendirilen 88 sikke ile 2 heykel ele geçirdi, 3 kişi gözaltına alındı.

Karacaoğlan Mahallesi'ndeki bir kahvehanede çalışan M.K.'nın kaçak kazı yaparak tarihi eser aradığı bilgisin ulaşan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüpheliyi takibe aldı. Polis, bugün öğle saatlerinde M.K.'nın çalıştığı kahvehaneye operasyon düzenlendi. Kahvehaneyi didik didik arayan polis, masanın altındaki bir çöp kutusunda siyah poşet ele geçirdi. Poşetin içerisinden 2 bin 300 yıllık Helenistik döneme ait olduğu değerlendirilen 88 sikke ile 2 küçük heykel ele geçirildi.

Tarihi eserlere el koyan polis, M.K.'yı gözaltına aldı. Emniyete götürülen M.K., sorgusunda tarihi eserlerin bir kısmını kazı yaparak çıkardığını, bir kısmını da B.K. ve V.D.'den aldığını ileri sürdü. Bunun üzerine çalışmalarına genişleten ekipler 2 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı.

3 şüphelinin emniyetteki sorgularının devam ettiği, ele geçirilen tarihi eserlerin ise Kahramanmaraş Müze Müdürlüğü'ne teslim edileceği belirtildi.

 

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • zafer gülten 4 yıl önce Şikayet Et
    çocukken İstanbul Bahçelievlerde oturuyordum,o zamanlar yanıbaşımızda olan Soganlı da çok güzel suyu olan bir tarihi çok eski çeşme ve yine ceviz ağaçları korusunun orda Bizans döneminden kalma tarihi domuz yetiştirme ağılları ve bide ağzı çok geniş çok eskilerden kalma bir kuyu vardı.ve şimdi o tarihi eserler ve koskoca ceviz korusu yok edilip yerine inşaatlar yapılmış.kıymet bilmeyen bir milletiz.
    Cevapla
  • tırmık sapı 4 yıl önce Şikayet Et
    Hasan bey, devlet yarısını verir diyorsunuz ya aslında hiçbir şey bilmeden yazan sizsiniz. Resmi yapılan kazılarda (bunu şahsıma bizzat bir ilin müze md. yard. söyledi) devlet size bulunan buluntunun (sondan 3. padişah döneminden önceye ait ise) 3 te 1 ini veriyor ve ilgili alan hemen sit alanı oluyor. Yani kendi araziniz bile olsa gelip çöküyor. Bahsettiğiniz fakat içeriğini tam olarak bilmediğiniz kanunlar düşündüğünüz kadar masum değiller ne yazık ki.
    Cevapla
  • Emekli 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın sap, Devlet çöküyor ne demek? ben 15 yıllık kamulaştırma konusunda uzman bir bilirkişiyim bugüne kadar binlerce kamulaştırma değeri belirledik. hiç bir tanesine de piyasa fiyatlarının altında bir değer vermedik.
    İlk beğenen sen ol
  • REŞAT SEV 4 yıl önce Şikayet Et
    gerçektende tesadüf yada aramayla bulunan tarihi eserler kapsamında değisiklik yapılmalı bulana gerçektende ödül verilmeli. verilmediği için insanlar satarak para kazanmak istiyorlar bir han önce tarihi eser ve yer altında bulunan değerli madenler için kanun çıkarılmalıdır
    Cevapla
  • loroz 4 yıl önce Şikayet Et
    buna tarihi eser kaçakçılığı diyemezsiniz, insanlar bir şekilde bunları yeraltından çıkarıp satıyorlar, bunun önüne geçilmesi için devletin buna ilişkin kanun çıkartması gerekiyor, bu tarihi eserleri bulan kişilere ödül verilirse kaçakçılığın önüne geçilmiş oluyor, sen ödül vereceğine adamı direkt hapse atıyorsun , böyle bir devlet anlayışı saçmalıktır
    Cevapla
  • arena 4 yıl önce Şikayet Et
    buldugunu saklarsa tabiki iceri atarlar, muz cumhuriyetimi burasi
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    hiç birşey bilmeden yazıyorsunuz define aramanın yönetmeliği bile var kafana göre arayamazsın usulune uygun olduğu zaman devlet yarısını sana verir
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.