Karabük

Safranbolu'ya Çinli turist ilgisi

15:15 29 Ağustos 2015
Safranbolu'ya Çinli turist ilgisi

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve en iyi korunan 20 kent arasında bulunan Safranbolu ilçesine, yılın 7 ayında 10 bin kişiyle en çok Çinli turist ziyaret etti.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeye 60'ın üzerinde ülkeden turist geldiğini söyledi.

İlçeye gelen yabancı turist sayılarının her yıl arttığını aktaran Aksoy, "Safranbolu'ya her geçen gün yerli ve yabancı turistlerin ilgisi artıyor. İlçenin yöneticileri olarak bizlerde bu sayının artması için çalışmalar yapıyoruz. Özellikle reklam, tanıtıcı toplantı, kongre ve fuarlara ağırlık veriyoruz. Bunların ilçeye gelen turistlerin sayılarının artmasında büyük faydası oluyor" diye konuştu.

İlçeye özellikle Uzak Doğu'dan çok sayıda yabancı turistin geldiğini anlatan Aksoy, şöyle konuştu:

"İlçemiz kültür turizmi açısından çok zengin. Uzak Doğu insanları özellikle kültür turizmiyle yakından ilgileniyor. İlçemize bu yılın ilk 7 ayında en çok turist Çin'den geldi. 10 bin civarında Çinli turist Safranbolu'yu ziyaret etti. Her yıl ilçemize en çok Tayvanlı turist gelirdi, bu yıl en fazla turist Çin'den geldi. 6 bin 500 Tayvanlı ilçemize gelmiş 7 ayda. Tayvan'ı sırasıyla, Güney Kore, Almanya, Japonya, Avustralya, ABD, İtalya ve Fransa takip etti."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.