Karabük

Altın Safran Belgesel Film Festivali'ne doğru

16:17 05 Eylül 2015
Altın Safran Belgesel Film Festivali'ne doğru

 Safranbolu ilçesinde "kültürel miras ve korumacılık" temasıyla düzenlenecek 16. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali' kapsamında belgesel film ve fotoğraf yarışmasına başvuruların devam ettiği bildirildi.

Festival Komitesi ve Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festival çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ve yoğun bir katılımın olduğunu belirtti. 

Festivalin akış temalarının belli olduğunu ifade eden Aksoy, şöyle konuştu:

"Festival kapsamında yapmış olduğumuz belgesel film yarışması ve fotoğraf yarışmasına başvurular devam ediyor. Şu ana kadar önemli sayılara ulaştık. Belgesel film yarışmasına ülkemiz ve yurtdışından bir çok sanatçı başvuruda bulundu. Fotoğraf yarışmasına da yoğun katılım yapılıyor. Geçen yıl 700'ün üzerinde başvuru alarak bir rekor kırmıştık. Bu yıl bu rakamın üzerine çıkacağımızı tahmin ediyoruz. Ben belgesel film ve fotoğraf sanatçılarına festivalimize eserlerini göndermekte acele etmelerini hatırlatıyorum. Bizim vereceğimiz ödüller Türkiye'nin bu alanlarda 'oscarı' anlamına geliyor. Türkiye'deki en önemli belgesel film yarışmasına ve fotoğraf yarışmasına sanat severleri davet ediyorum."

Komite ekibinin ulusal ve uluslararası sanatçılarla yoğun bir temas halinde olduklarını aktaran Aksoy, "İlk defa uluslararası etkinliği sağlayacağımız bir festival yapıyoruz. Şimdiye kadar davetli jüri üyelerimiz ve sanatçılarımızla uluslararası statüyü korumaktaydı. Ama bu sefer yarışmacılar ve katılımcılar anlamında belgesel film yapımcıları, yönetmenler bizimle beraber olacak. Türk dünyasından, Avrupa'dan ve Uzak Doğu'dan önemli yarışmacı ve sanatçılar bizimle birlikte olacak" diye konuştu.

Aksoy, yarışmalara son başvuru tarihinin 9 Eylül mesai bitimine kadar olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.