Karabük

Terör saldırılarına tepkiler

20:10 10 Eylül 2015
Terör saldırılarına tepkiler

Genellikle doğu illerinden göç edenlerin yaşadığı bir köydeki vatandaşlar, yürüyüş yaparak terör saldırılarını kınadı

 Karabük'te, genellikle doğu illerinden göç edenlerin yaşadığı Cumayanı köyünde vatandaşlar, teröre tepki amacıyla yürüyüş yaptı. 

Köyde bulunan bir akaryakıt istasyonun önünde toplanan vatandaşlar, saygı duşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nı okudu.

Türk bayrakları taşıyan, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" ve "Türk-Kürt kardeştir, PKK kalleştir" gibi slogan atan gruptakiler, Ankara-Karabük karayolundan köydeki okulun önünde kadar yürüdü. 

Muhtar Bilal Bozkurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumayanı köyü olarak son zamanlar yaşanan terör olaylarına tepki göstermek için bir araya geldiklerini söyledi. 

Karabüklü olan, Mardin'in Dargeçit ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen polis memuru Ercan Hırçın ve tüm şehitler için köy sakinlerinin yasta olduğunu dile getiren Bozkurt, şöyle konuştu:

"Bu vatan için canımızı vermeye hazırız. Benim oğlum ve köyden 6 kişi doğuda vatani görevini yapıyor. Köylü olarak her zaman terör örgütü PKK'ya karşı olduk. Köyümüz Kürt köyü ama bayrağımız, vatanımız, ezanımız, kitabımız ve Allah'ımız bir. Vatanımız ve bayrağımız her zaman başımızın üstüne. Her zaman bu vatan için canımızı vermeye hazırız."

Okul önünde terör örgütü aleyhinde bir süre slogan atan gruptakiler, daha sonra dağıldı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.