Karabük

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Gül:

17:20 05 Ekim 2015
Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Gül:

"Sendika ve çalışanların siyasilerden en önemli talep ve beklentileri, vergi oranlarının düşürülmesi kadar da örgütlenmenin önünün açılmasıdır"

 Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül, sendika ve çalışanların siyasilerden en önemli talep ve beklentilerinin, vergi oranlarının düşürülmesi ve örgütlenmenin önünün açılması olduğunu belirtti. 

Gül, Karabük'te katıldığı bir programın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, sendika olarak Karabük'e ilk geldiklerinde bir huzursuzluk ortamı olduğunu ve bugün gelinen noktanın çok önemli olduğunu söyledi. 

 KARDEMİR'de yetkili sendika olduktan sonra önemli bir eylem planını hayata geçirdiklerini aktaran Gül, şöyle devam etti:

"Buraya geldiğimizde var olan yanlışları düzeltmek en büyük amacımızdı. Fabrika yönetimiyle yaptığımız ilk iş sözleşmesinde yüzde 42 gibi önemli bir zam aldık. İlk sözleşme sonrası kente ve fabrikaya barış geldi. Bizim için önemli olan toplumsal barıştı. Yetki mücadelesinin ne kadar gereksiz olduğu görüldü. Burada vaatler verenler kenti terk etti gitti. Tüm Türkiye işçi sınıfı ve çalışanları Türk Metal Sendikası'nı istemiyor. Türk işçi sınıfının 12 Eylül askeri rejimiyle önlerine konulmuş sendikayı umut haline getirmeye çalıştılar. Türkiye'nin bağrından kopan Çelik İş Sendikası çok emin ve hızlı adımlarla örgütleniyor."

Çalışanların refahını savunduklarını söyleyen Gül, sendikaların yüksek vergi oranlarına karşı mücadele vermesi gerektiğini dile getirdi.

Türkiye'de yüzde 85-90 gibi büyük bir alanın örgütsüz ve sendikasız olduğunu ifade eden Gül, "Sendika ve çalışanların siyasilerden en önemli talep ve beklentileri, vergi oranlarının düşürülmesi kadar da örgütlenmenin önünün açılmasıdır. Bugün örgütlenmek çok zor. Tüm sendikalar ve çalışanlar bu süreçte siyasi partilerden istekleri bu yönde olmalı. Örgütlülüğü artırmalıyız. Örgütlülük artarsa bu ülke de demokrasi de artar ve bahsedilen ileri demokrasiye de geçilir" şeklinde konuştu.

Gül, örgütlü yapının artmasıyla az kazanan ile çok kazanan arasındaki farkın da azalacağını vurgulayarak, bunun sadece örgütlü bir yapıyla yapabileceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.