Karabük

16. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali

16:52 10 Ekim 2015
16. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali

Festival kapsamındaki yarışmalarda, Tynai İbragimov'un "Onüçüncü" adlı belgeseli ile Mustafa Zengin'in "Taş Köprü" adlı fotoğrafı birinci seçildi

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde "16. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali" kapsamında düzenlenen belgesel film ve fotoğraf yarışması sonuçları açıklandı. 

Festival Komitesince yapılan yazılı açıklamaya göre, 54 filmle başvurulan Belgesel Film Yarışması'nda, Kırgız yönetmen Tynai İbragimov'un "Thirteenth-Onüçüncü" isimli çalışması birinci oldu. Yarışmada, Mehmet Ali Poyraz'ın "Ateşten Eller" belgeseli ikinci, Musa Ak ve Hasan Basri Özdemir'in "Turab" adlı eseri üçüncü seçildi.

Amatör film kategorisinde de Çağrı İşbilir "Han" ile birinciliğe, Gökhan Öcal "İstanbul'un Sesi" ile ikinciliğe, Canan Cibo da "Çityan" isimli çalışmasıyla üçüncülüğe layık görüldü. 

Festivalde, Azeri yönetmen Adil Azay "Halvatte Kalmış Bilge (Mürid)" belgeseliyle Türk Dünyası Belediyeler Birliği Özel Ödülü, Mehmet Akif Erbaş ise "Kırgızın Yok Edilen Hafızası Atabey Katliamı" çalışmasıyla TÜRKSOY Özel Ödülü'nü kazandı.

Süha Arın Özel Ödülü'nün sahibi, "Stepin Efendileri" belgeseliyle Gülnar Kara oldu. 

Fotoğraf Yarışması'nda da 759 eser arasında, Gümüşhane'den Mustafa Zengin'in "Taş Köprü" çalışması birinci seçildi. Yarışmada Erol Evgin ikinci ve Filiz Yıldız Celep üçüncü oldu. Jüri Özel Ödülü'ne ise Fatih Balkan layık görüldü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.