Karabük

Kadroya geçen işçiler kurban kesti

15:22 19 Ekim 2015
Kadroya geçen işçiler kurban kesti

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, Karayolları 153. Şube Şefliği'nde çalışan 30 işçi kadroya geçmelerini kurban keserek kutladı

 Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü 153. Şube Şefliği'nde çalışan 30 işçi, kadroya geçmeleri dolayısıyla kurban kesti.

Şube şefliğinde düzenlenen törende konuşan Türkiye Yol-İş Sendikası Kastamonu 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Çelik, kadroya geçen işçilere hayırlı olmasını diledi.

İşçilerin kadroya geçmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Çelik, "Yaşam içinde insanların sıkıntılı günleri olur, hepimiz böyle günleri az veya çok yaşamışızdır ancak taşeron çalışanlarımız bu tür olumsuzluklardan çok çok nasibini almıştır. Bu insanlar bir gün değil, bir ay değil, bir yıl değil en az 3-5 yıl hatta 10 yıl asgari ücretle yaşamlarını idame ettirmeyi bildiler, bu mucizeyi gerçekleştirdiler. Zaman zaman o ücretlerini bir ay bazen 2 ay da alamadıkları oldu. Dişlerini tırnaklarına takarak ayakta durmayı bildiler" diye konuştu.

 Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü'nde 350 işçinin kadroya geçtiğini ifade eden Çelik, şunları söyledi:

"Bu sayı aslında 414'tür. Diğer arkadaşlarımız da kısa bir süre sonra işlerine başlayacaktır. Unutmayın ki karayollarında çalışmak bir ayrıcalıktır. Çünkü hem çalışıyoruz hem sevap işliyoruz. 'Bu nasıl oluyor?' diyorsanız, insanları birbirlerine kavuşturmak sevapların en büyüklerindendir."

Konuşmanın ardından dua okunarak kurban kesildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.