Karabük

24 Kasım Öğretmenler Günü

14:04 23 Kasım 2015
24 Kasım Öğretmenler Günü

Karabük Valisi Orhan Alimoğlu ve Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Alimoğlu, mesajında, 24 Kasım 1928 tarihinin, Millet Mekteplerinin açılışı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmen unvanının veriliş tarihi olduğunu belirtti.

Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren muasır medeniyetler seviyesine çıkma yolunda atılan her adımda öğretmenlerin katkısının çok büyük olduğunu ifade eden Alimoğlu, şunları kaydetti:

"Öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar yüce ve bir o kadar da ağır bir sorumluluk gerektiren dünyanın en güzel mesleklerindendir. Atatürk 'Milletleri kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir' diyerek öğretmenlere verdiği önemi ve duyduğu saygıyı en güzel biçimde ifade etmiştir. Kıymetli öğretmenler, sizler, insan sevgisiyle dolu, herkese güven veren, ülkemizin bugünlere gelmesinde emeği geçen kahramanlarsınız."

- Karabük Belediye Başkanı Vergili

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ise Türkiye'nin yapılanmasında en önemli görevi öğretmenlerin üstlendiğini vurguladı.

Vergili, ülkelerin gelişmişliğinin temelinde eğitime ve eğitimcilere verilen önem olduğunu belirterek, mesajında şunları ifade etti:

"Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştiren, en zor koşullarda dahi ülkesine, milletine ve gelecek nesillere bağlı hizmet veren bütün öğretmenlerimizin gösterdikleri fedakarlık ve özverileri için 24 Kasım Öğretmenler Gününü en içten duygularımla kutluyorum. İnsan yetiştirme sanatını icra eden öğretmenlerimiz, ellerindeki işlenmemiş cevherleri, azimle sabırla sevgiyle birer şahesere dönüştürürler. Çünkü onlar bilirler ki bu şaheserler geleceğin garantisi, aydınlık yarınların umududurlar. Tüm öğretmenlerimizin, Öğretmenler Gününü kutluyor, bütün öğretmenlerimize saygılarımı sunarım."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.