Karabük

UEFA'nın 4 Türk takımını incelemesi

17:24 26 Kasım 2015
UEFA'nın 4 Türk takımını incelemesi

 UEFA'nın, Finansal Fair Play kuralları çerçevesinde inceleme yaptığı 4 Türk takımı arasında yer alan PTT 1. Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor'un asbaşkanı ve basın sözcüsü Hakan Yılmaz,  "UEFA'nın yaptığı soruşturma denk bütçe üzerine yapılmış bir soruşturmadır. Bir alt lige düşmemizle bilanço dengelerimiz de değişti. Buradaki soruşturmanın asıl amacı mali yapı ve bilanço dengesidir" dedi. 

Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında, 2012-2013 sezonundan başlamak üzere kulüp olarak UEFA lisansını almaya hak kazandıklarını, bu lisansı alabilmek içinde idari, mali, sportif ve hukuki yapıların standart ve normlarına uygun olması gerektiğini söyledi. 

Lisansı alan takımların rutin olarak denetlendiğini belirten Yılmaz,  şu ifadeleri kullandı:

"Bu anlamda PTT 1. Lig'de UEFA lisansı olan tek kulüp biziz. Süper Lig'de de 11 kulüp bu lisansa sahiptir. Süper Lig'de mücadele ederken 2013-2014 sezonun sonunda UEFA Avrupa Lig'inde mücadele etme şansı yakaladık. Play-off turunda elendik. UEFA'nın yaptığı soruşturma denk bütçe üzerine yapılmış bir soruşturmadır. Bir alt lige düşmemizle bilanço dengelerimizde değişti. Buradaki soruşturmanın asıl amacı mali ve bilanço dengesidir. Herhangi bir sportif yaptırım talebi ve olay yoktur."

Türkiye Futbol Federasyonu'nun tüm kulüpler üzerinde denetim yetkisinin bulunduğunu dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Her zaman denetimler yapılmaktadır. Futbolcu alacaklarının ödenmemesi, ihtilaflar ve transfer de yapılan uygulamalar her zaman denetime açıktır. Böyle hususlarda bir soruşturma yok. UEFA lisansına sahip olduğumuz için bu lisandaki bütçe denkliği hususunda yapılan bir soruşturma. Gelirlerimizi dondurma gibi bir karar da yoktur. Rutin bir incelemedir. Gerekli belge ve evrakları ilettik. En yakın zamanda sonuçlanacağını umut ediyoruz. Lig ile ilgili herhangi bir problem yoktur. Biz bir alt lige düştüğümüz için bilançomuzda ister istemez olumsuzluklar meydana geldi. "

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.