Karabük

Hastalığını "resim" yaparak yeniyor

11:33 30 Kasım 2015
Hastalığını "resim" yaparak yeniyor

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yaşayan epilepsi hastası 33 yaşındaki Kazım Yıldız, rahatsızlığını resim yaparak yenmeye çalışıyor.

Resim yapma konusunda hiç bir eğitim almayan Yıldız, Tarihi Arasta Çarşısı'nda kendisine Safranbolu Kaymakamlığı tarafından tahsis edilen küçük dükkanda, kara kalem çalışması yapıyor.

Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkokuldan mezun olduktan bir süre sonra epilepsi hastalığına yakalandığını söyledi.

Hastalığının hayatını çok etkilediğini belirten Yıldız, bu durumu unutmak ve yenmek için ilkokuldayken hevesli olduğu resim yapmaya yöneldiğini anlattı.

Hastalığına rağmen sürekli resim yapmayı ısrarla sürdürdüğünü vurgulayan Yıldız, "Safranbolu'da birkaç kez sergi açtım. Kaymakam bey bana turistlerin de yoğun olduğu çarşı bölgesinde bir dükkan verdi. Ben de o günden beri burada hem resim çiziyorum hem de para kazanıyorum. Kara kalem çalışması yapıyorum. Onları yağlı boyayla boyayarak tablo haline getiriyorum. Genellikle tarihi Safranbolu evlerini çiziyorum" diye konuştu.

Yaptığı resimlerin yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çektiğini ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:

"Resimlerden kazandığım parayla aileme katkı sağlamak çok güzel. Ben kendimi resim sanatına verdim. Burada resim yaparak hastalığımı unutmaya çalışıyorum. Resim yaparken içimi sevgi ve mutluluk sarıyor. Resim yaparken tüm rahatsızlığımdan kurtuluyorum. Aklıma getirmiyorum. Çarşı içindeki esnaf abla ve abilerim beni seviyor ve yardımcı oluyor. Böyle bir yere sahip olmaktan çok mutluyum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.