Karabük

KBÜ Demir Çelik Enstitüsüne kalite belgesi

16:35 01 Aralık 2015
KBÜ Demir Çelik Enstitüsüne kalite belgesi

 Karabük Üniversitesi (KBÜ) bünyesinde kurulu Türkiye’nin ilk ve tek demir çelik enstitüsüne, Türk Standartları Enstitüsü tarafından "TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi" belgesi verildiği bildirildi.

KBÜ Demir Çelik Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Memiş Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu belge için gerekli şartların tamamını yerine getirdiklerini, uluslararası standartları sağladıklarını söyledi.

Belgenin enstitünün hem uluslararası tanınırlığını, hem de üniversitenin bu anlamda kaliteyle ilgili çalışmalarının devam ettiğini gösterdiğini belirten Işık, "Demir-çelik sektörünün ihtiyacı olan katma değeri yüksek ürünlerle burada yapabileceğiz. Özel ürünlere de sektör yoğunlaşmış olacak. Burada Ar- Ge çalışmalarını yapacak ve destek vereceğiz. Ülkemiz, bölgemiz, üniversite ve enstitü olarak güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Işık, ayrıca enstitünün uluslararası tanınırlığı konusunda Türk Akreditasyon Kurumu nezdinde çalışmaların yapıldığını, birkaç aya kadar bunun da gerçekleşeceğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.