Karabük

İŞKUR'dan "İşbaşı Eğitim Programı"

12:53 03 Şubat 2016
İŞKUR'dan "İşbaşı Eğitim Programı"

Karabük Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Coşkun Güven, Karabük'te hizmet veren tekstil firmasıyla işgücü piyasasına yeni istihdamlar kazandırabilmek için "İşbaşı Eğitim Programı" protokolü imzalandığını bildirdi.

Güven, gazetecilere yaptığı açıklamada, protokolün ilk etapta 20 kişiyi kapsadığını belirtti.

Protokol kapsamında işverenlerin aynı zamanda 30 aydan 54 aya kadar işveren prim desteğinde de yararlanacağını ifade eden Güven, şunları söyledi:

"2 ve üzeri işçi çalıştıran işverenlerin yararlandığı ve ilave istihdamın desteklendiği İşbaşı Eğitim Programı'nda işveren, katılımcıyı işin başında görme imkanı bularak, kendi ihtiyacına göre kişiyi yetiştirme imkanı bulmaktadır. Bu kapsamda yürütülen programlarda 6 aya kadar işverenin işçiyi yetiştirme dönemindeki sosyal güvenlik ve kişiye ödenecek net asgari ücret tutarları İŞKUR tarafından karşılanmaktadır. Program haftada 6 gün ve en fazla 45 saat üzerinden uygulanmakta olup, katılımcılara her gün için 50 lira günlük cep harçlığı, GSS ve iş kazası ve meslek hastalığı primi ödenmektedir. Program sonunda kişilere verilen katılım belgeleri de 6331 sayılı İSG Kanunu gereği mesleki eğitim belgesi olarak da kullanılabilmektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.