Karabük

Karabük Belediye Başkanı Vergili, yatırımları inceledi

17:44 03 Şubat 2016
Karabük Belediye Başkanı Vergili, yatırımları inceledi

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, devam eden yatırımları inceledi.

Vergili, gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

Bu yıl Kanyon Köprü Projesi'nin bitirileceğini ifade eden Vergili, Karabük ile Safranbolu’yu birleştireceklerini, köprünün inşaatının tamamlanmasının ardından bu bölgede yeni bir mahallenin ortaya çıkacağını belirtti.

100. Yıl Mahallesi'nde devam eden yaşam kompleksi inşaatının da devam ettiğini vurgulayan Vergili, "Mağazaları, sosyal tesisleri, ibadethanesi, yürüyen merdivenleri ve kapalı pazar yeriyle son derece modern bir tesis olacak. Ayrıca proje içerisinde belediyemize ait 800 metrekare çok amaçlı bir kullanım alanı var. Tesisin başta 100. Yıl Mahallesi olmak üzere Karabük’e artı bir değer katmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Dereevler-Esentepe mahalleleri arasındaki kule asansör inşaatının kısa sürede tamamlanması için çalıştıklarını aktaran Vergili, şöyle konuştu:

"15 gün içerisinde asansörümüzü hizmete alacağız. Kule asansörümüz de 8 ve 12 kişilik 2 kabin olacak ve vatandaşlarımızın ulaşımına büyük bir katkı sağlayacak. Aynı proje kapsamında Bağ-Essan-Kayabaşı arasındaki yaya köprüsünü de inşa ediyoruz. O çalışmada da sona yaklaştık. Köprümüzü de en geç 15 gün içerisinde hizmete alacağız."

Önemli çalışmalarından birinin Şirinevler Katlı Otopark ve Pazaryeri Projesi olduğunu belirten Vergili, şunları kaydetti:

"Çok yakında ihaleye çıkıyoruz. Yasal sürenin ardından en geç üç ay içerisinde temeli atarız. Mevcut pazar yerimizin altına katlı otopark, üzerine ise modern bir kapalı pazar yeri yapacağız. Ayrıca hastane girişine de güzel bir proje hazırlatıyoruz. Yaya geçitlerini tamamen ele alacağız. Yürüyen merdivenleri, yeraltı mağazaları ile orada da güzel bir projeyi uygulamaya koyacağız. Ayrıca bu proje ile üst zemindeki yaya geçidini de alta alarak trafikte de bir rahatlama sağlayacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.