Karabük

Safranbolu TSO'dan hijyen eğitimi

12:56 08 Şubat 2016
Safranbolu TSO'dan hijyen eğitimi

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ali Sami Acar, Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle hijyen eğitimi verildiğini bildirdi.

Acar, gazetecilere yaptığı açıklamada, yürürlüğe giren "hijyen eğitimi" yönetmeliği kapsamında Halk Eğitim Merkezi ile protokol imzalandığını söyledi.

Odaya üye olan iş yerlerine eğitimin verildiğini ifade eden Acar, "Bu yönetmeliğin amacı, gıda üretim ve perakende iş yerlerinde, insani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suları üreten iş yerlerinde ve insan bedenine temasın söz konusu olduğu temizlik hizmetlerinin verildiği iş yerlerinde çalışanlara yönelik hijyen eğitimi programlarının planlanmasına, eğitimlerin verilmesine, iş yeri sahibinin, işletmelerin ve çalışanların bu konudaki sorumluluklarına, bu iş yerlerinde çalışmaya engel bulaşıcı hastalıkların ve cilt hastalıklarının belirlenmesine ve bu hastalıkların iyileşme halinin tespitine ilişkin usul ve esasları belirlemektir. Oda olarak üyelerimizin mağdur olmamaları için imzaladığımız protokol kapsamında ilk eğitimi, odamızın toplantı salonunda gerçekleştirdik. Sınavda başarılı olan katılımcılar önümüzdeki günlerde sertifikalarını alacaklar. Üyelerimizin hijyen eğitimi talebi olduğu müddetçe oda olarak kursumuzu sürekli devam ettireceğiz” diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.