Karabük

Tepedeki mahalleye asansör

17:02 23 Şubat 2016
Tepedeki mahalleye asansör

Karabük Belediyesinin yayaların ulaşımda zorlandığı yüksek kesimlerdeki mahallelere yaptığı asansörlere iki tane daha eklendi.

Belediye Başkanı Rafet Vergili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Esentepe Mahallesi sakinlerinin evlerine gitmekte zorlanması nedeniyle yapımına başladıkları 12'şer kişilik camdan iki asansörün tamamlandığını söyledi.

Çevre düzenleme çalışmalarının devam ettiği asansör sayesinde vatandaşların yüzlerce merdiven çıkmaktan kurtulacağını belirten Vergili, "Özellikle yaşlı vatandaşlarımızın çilesi sona erdi. Mahalleden kent merkezine yürümek zorunda kalan vatandaşlarımız çok dik bir tepeyi tırmanmak zorunda kalıyordu. Güzel bir proje geliştirdik ve uygulamaya koyduk. Kısa süre içinde yapımını tamamladık. Seyir zevki de olan asansörlerin deneme çalışmaları devam ediyor. Kısa süre içinde hizmete alınacak" diye konuştu.

Vergili, engebeli araziye sahip Karabük'te çok sayıda mahallenin tepelere kurulduğuna dikkati çekerek daha önce de birçok bölgeye yürüyen merdiven, kule tipi ve yatay asansör yaptıklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.