Karabük

Mesleki yeterlilik sınavı

15:32 27 Şubat 2016
Mesleki yeterlilik sınavı

Karabük'te, "Türkiye'de Mesleki Yeterlilik Kurumunun ve Ulusal Yeterlilik Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi (UYEP)" kapsamında "yapı teknik ressamlığı ile tarihi eser koruma ve restorasyon elemanı" faaliyetlerinde bulunan kişiler, mesleki yeterlilik sınavına girdi.

Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Mesleki Yeterlilik Sistemi dahilinde ilgili alanların meslek standartlarını yükseltmek ve iş verimliliğini artırmak amacıyla yapılan sınava giren ve başarılı olan 60 kişiye, Avrupa Birliği Projesi kapsamında Bayındır Memur-Sen MESYET İktisadi İşletmesi tarafından mesleki yeterlilik belgesi verilecek.

Bayındır Memur-Sen MESYET İktisadi İşletmesi Koordinatörü Gizem Temürlenk, gazetecilere yaptığı açıklamada, sınavda başarılı olanlara verilecek sertifikaların uluslararası geçerliliği olduğunu söyledi.

Sertifika sahiplerinin özel sektörde işe başladığında sigorta primlerinin 48 ay boyunca devlet tarafından karşılandığını ifade eden Temürlenk, belgenin hem iş sağlığı güvenliği hem de işin kalitesi bakımından önem arz ettiğini kaydetti.

Yaptıkları sınavların ardından teorik olarak da adayların performansının gözlemlendiğini belirten Temürlenk, "Belgeyi almaya hak kazananlara Avrupa Birliği hibe desteği de veriyor. İstihdam ve yatırım ilişkisine katkıda bulunmakta olan MESYET meslek alanlarıyla ilgili süreçlerde işbirliği sağlayacak kamu, kurum ve kuruluşları olarak, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Koruma ve Restorasyon Uzmanları Derneği (KORDER) ile protokoller yapmıştır. Sınava katılanların Avrupa Birliğine üye ülkelerde işgücü hareketliliği (Europass) sağlayacağından serbest dolaşımı desteklemektedir" diye konuştu.





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.