Karabük

Yenice'de Osmanlı Türkçesi kursu sertifika töreni

17:02 17 Mart 2016
Yenice'de Osmanlı Türkçesi kursu sertifika töreni

Yenice Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen Osmanlı Türkçesi kursunu başarıyla bitiren kursiyerlere sertifika verildi.

Kaymakamlık Toplantı Salonu'ndaki törende konuşan Yenice Kaymakam Oğuz Cem Murat, kursun Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı arasında yapılan işbirliği protokolü kapsamında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlendiğini söyledi.

Kursta emeği geçenlere ve katılanlara teşekkür eden Murat, "Osmanlıca, atalarımızın yüzyıllar boyunca geliştirdikleri özgün bir dildir. Gelecek ve geçmiş arasındaki köprüyü sağlam kurabilmenin yolu, Osmanlı Türkçesini okuyup anlayabilmekten geçmektedir. Milli kültürümüzün temelini oluşturan eserlerimizin hemen hemen tamamı Osmanlıca ile yazılmıştır. Yeni neslimiz, dedesinden kalmış bir kitap veya bir tapu senedinin, bir paranın, bir çeşme kitabesi, tarihi bir çarşı girişi ya da eski mezar taşlarında yazılı olan Osmanlıca metni okuyamadığı gibi, gerek ne manaya geldiği gerekse de estetik zevkini yudumlama imkanından mahrumdur" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Murat, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Astsubay Başçavuş Deniz Dönmez, İlçe Müftüsü Mehmet Bayram, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Özden ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Erol Köseoğlu tarafından sertifikalar verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.