Karabük

Kartal'da kaybolan Beratcan'ın öldürülmesi

20:32 30 Mart 2016
Kartal'da kaybolan Beratcan'ın öldürülmesi

Kartal'da kaybolduktan sonra Tuzla'da cesedi bulunan 10 yaşındaki Beratcan Karakütük'ün dedesi damadının, babaannesi ise olayın sorumlusunun gelini olduğunu iddia etti.

Kartal'da kaybolduktan sonra Tuzla'da cesedi bulunan 10 yaşındaki Beratcan Karakütük'ün ölümünün ardından, Karabük'ün Yenice ilçesinde bulunan dedesi Mehmet Çakır ve babaannesi Azime Karakütük, yaşananları anlattı.

İlçeye bağlı Cihanbey Köyü Belen Mahallesi'nde yaşayan Beratcan'ın, 61 yaşındaki babaannesi Azime Karakütük, gelini Türkan Karakütük'e tepki gösterdi.

Beratcan’ın ölü bulunmasından önce oğlunun ve gelininin hiç bir sıkıntılarının olmadığını ifade eden Karakütük şöyle konuştu:

"O, oğlumu yok etti. 'Oğlumu bulursam adak keserim demiş'. Şimdi 'oğlumu öldürdüm' diye adak kesti. Buraya geldiğinde cep telefonu susmuyordu. 'Arkadaşlarım, patronum arıyor' diye saklardı telefonunu. Torunum kendisini bir adamla yakalamış. 'Başkasına söyler' diye öyle öldürttürdü. Başka biriyle ilişkisi olduğunu bilmiyorduk. Oğlum 'boşanacağım' dedi, 'almam' dedi.’’

Cihanbey Köyü Cembek Mahallesi’nde yaşayan emekli madenci 65 yaşındaki Mehmet Çakır ise damadı Ergün Karakütük'ü suçlayarak "10 yıldır çocuklarına sahip çıkmadı. Çocuklarına sahip çıkmadığı gibi evinin de bu hale düşmesi onun sahipsizliğinden kaynaklandı. Benim kızım, çocuğum da onun çalışmamasından, evine bakmadığından, dışarı açıldığından, 10 yıldır çocuklarına kendisi bakıyor. Çocukları bugüne getiren kızım oldu. Ama sonuçta patlayan onun başına patladı. Adam nereden nereye çamur atacağını bilemiyor. Çamur atacağını bilemediği için de bizim başımıza bunu patlattı" sözlerine yer verdi.

"Şu anda kızımın telefonuna ulaşılamıyor. Mahkemeden çıktıktan sonra kadın sığınma evine aldılar, o zamandan beri görüşemiyoruz" diyen Çakır, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

"6 yıldır benimle irtibatı yok. Adaletin verdiği cezaya biz hep razıyız. Öyle bir insanlık dışı yapılan bir hareket varsa devlet cezasını versin. Ama olmadığı halde buna iftira atılıyorsa gerekli mercilere de müracaatımızı yaparız. Takdir onun, isterlerse boşanırlar. 'Boşanın da' demem 'boşanmayın da' demem."

Kartal'da kaybolan ilkokul öğrencisi Beratcan Karakütük'ün cesedi, 23 Mart'ta Tuzla Tepeören'deki ormanlık alanda bulunmuştu. Beratcan'ın ölümüne ilişkin servis şoförü Ersin Kaşıkçı ile Beratcan'ın annesi Türkan Karakütük de gözaltına alınmış, Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliği, Kaşıkçı'nın tutuklanmasına, Beratcan'ın annesi Karakütük'ün serbest bırakılmasına karar vermişti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.