Karabük

Karabük'te ihtiyaç duyulan meslekler tespit edilecek

18:49 15 Nisan 2016
Karabük'te ihtiyaç duyulan meslekler tespit edilecek

Karabük İŞKUR İl Müdürü Coşkun Güven, Karabük genelinde işverenleri ziyaret ederek iş gücü piyasasında ihtiyaç duyulan mesleklerin yerinde tespit edileceğini bildirdi.

Güven, yaptığı yazılı açıklamada, araştırma kapsamında faaliyet gösteren ve 20 üzeri işçi çalıştıran 300 iş yerinin ziyaret edileceğini belirtti.

Karabük'ün tamamında gerçekleştirilecek bu talep araştırmasıyla işgücünün yapısı, sektörler bazında çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, ihtiyaç duyulan işgücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, temininde güçlük çekilen meslekler, teminde güçlük çekme nedenleri ve işgücü piyasasında mesleki değişim beklentilerine ilişkin bilgiler derleneceğinin ifade edildiği açıklamada Güven, şunları kaydetti:

"Bu çalışmayla, Karabük iş gücü piyasasının fotoğrafı çekilecek ve açık iş oranı hesaplanacaktır. Karabük'teki sektörlerin işgücü ihtiyacı tespit edilecektir. Uluslararası sektörel ve mesleki sınıflandırmalar kullanılarak yapılacaktır. İş yeri ziyaretleri 'her işsize, her işverene bir danışman' sloganıyla istihdam edilen, iş ve meslek danışmanları marifetiyle gerçekleştirilecektir. Çalışma sonucunda elde edilen sonuçlar, ilimizin istihdam politikalarına yön verecektir. Çalışma sonuçlarının raporlaştırılması yine İŞKUR personeli tarafından gerçekleştirilecek olup, çalışmanın sonuç raporunda Karabük iş gücü piyasası arz ve talep yönüyle ele alınacaktır. Aktif istihdam politikalarının, özellikle iş gücü yetiştirme kurslarının tespit edilen ihtiyaçlara göre açılması planlanmaktadır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.