Karabük

KBÜ'de "1. Kitap Günleri ve Bahar" etkinlikleri

17:51 20 Nisan 2016
KBÜ'de "1. Kitap Günleri ve Bahar" etkinlikleri

Karabük Üniversitesi'nde (KBÜ) düzenlenen "1. Kitap Günleri ve Bahar" etkinliğinde, yayın evleri ve il müdürlükleri stant açtı.

Sosyal Yaşam Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, üniversitenin en önemli amaçlarından birinin okuyan bir nesil yetiştirmek ve okuma konusunda farkındalık yaratmak olduğunu söyledi.

Üniversitelerin, kültürlerin yaşayıp yeşerdiği, insanların okuma alışkanlıklarının sağlandığı alanlar olduğunu dile getiren Yaşar, "Özellikle bu etkinlikte görüyorum ki beynimizi, fikrimizi ve gönlümüzü açan bir organizasyon olmuş. Bunun için üniversitem adına çok mutluyum. Mutlaka öğrencilerimizin buraya daha fazla katılım göstermesini ümit ediyorum. İlerleyen dönemlerde bu tür programları geliştirerek, daha büyük etkinlikler yapmaya çalışacağız." diye konuştu.

Daha sonra Rektör Yardımcısı Yaşar, Karabük İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, İl Müftüsü Halil Bektaş ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İsmail Kara, açılış kurdelesini kesti.

Bazı yayın evlerinin kitap stantı açtığı etkinlikte, Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü, Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi, Toplum Destekli Polis Şubesi, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Öğrenci Kulüpleri ve KBÜ Üstün Yetenekliler Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezinin sergileri de yer aldı.

Ayrıca, yazar Aziz Erdoğan ve Ekrem Şama kitaplarını imzaladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.