Karabük

Mavi Marmara saldırısının 6'ncı yılı

18:18 29 Mayıs 2016
Mavi Marmara saldırısının 6'ncı yılı

Karabük'te üniversite öğrencileri, İsrail tarafından Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırının 6'ncı yılı münasebetiyle anma töreni düzenledi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Demir Çelik Kampüsü kapısı önünde toplanan öğrenciler adına açıklama yapan Yusuf Yaser Eryiğit, KBÜ öğrencileri olarak Mavi Marmara saldırısını unutmadıklarını, unutturmayacaklarını hatırlatmak için toplandıklarını söyledi.

Filistin toprakları ve Mescid-i Aksa'nın her geçen gün İsrail saldırıları altında ezildiğini ifade eden Eryiğit, "Kardeşlerimiz acımasız işkencelere maruz bırakılıyor. Filistin halkı her şeye rağmen onurlu direnişlerine devam ediyor. Bizler de şanlı Filistin direnişinin her zaman yanında olduk, olacağız. Sesimiz çıktığınca haykıracağız ki yaşasın özgür Filistin. Uluslararası sularda Gazze'ye insani yardım malzemesi ulaştırmayı hedefleyen bu davaya gönül vermiş masum insanlarımızı şehit ettiniz." diye konuştu.

Yusuf Yaser Eryiğit, açıklamasının sonunda, "Filistin'de ve Gazze'de kendi namusunu korumaya çalışan malum kardeşlerimizin, kaldırım taşına karşılık tank bombasıyla, sapanına karşı tüfek ve güdümlü füzelerle, insani erdemlere karşı buldozerle, en hafif tabiriyle şeref yoksunu ve ahlaksızca cevap verişinizden anlamıştık." dedi.

Ellerinde dövizler bulunan öğrenciler, tekbir getirdikten sonra dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.