Karabük

Karabük'teki FETÖ/PDY operasyonu

14:49 31 Mayıs 2016
Karabük'teki FETÖ/PDY operasyonu

Karabük'te "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında kayyum atanan bir özel okulun müdürü görevinden alındı.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda başlatılan çalışma kapsamında, Karabük Sulh Ceza Hakimliği tarafından kayyum atanan bir özel okulun müdürü S.B, kayyum tarafından görevinden aldı.

Karabük'te 24 Mayıs'ta "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik soruşturma kapsamında Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı, "Anayasal düzene karşı işlenen suçlar, terör örgütüne finansman sağlamak, para toplamak, terör örgütünün propagandasını yapmak, örgüte üye olmak, terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak, Vergi Usul Kanunu'na muhalefet, dini duyguların istismar edilmesi suretiyle nitelikli dolandırıcılık" suçları kapsamında bir özel okul, 4 dershane ile 7 yurt ve pansiyona kayyum atanmasını talep etmiş, Karabük Sulh Ceza Hakimliği de mali müşavir Dursun Yaman, eğitimci Adnan Cansız ve Yrd. Doç. Dr. Hakim Aziz'in kayyum olarak atanmasına karar vermişti.

Kayyum atanan Elmas Eğitim Yayın Ticaret Turizm ve Gıda Sanayi AŞ'ye ait Safranbolu ilçesi Bostanbükü köyünde toplam 5 bin 517 metrekare arsa üzerinde bulunan ve içinde özel okul, dershane, yurt ve pansiyon hizmetlerinin verildiği biri prefabrik üç binanın satıldığının belirlenmesi üzerine soruşturmayı derinleştiren polis, gerçek değeri 4 milyon 57 bin 928 lira olduğu belirlenen gayrimenkulleri değerinin çok altında satın alan N.Ç'yi (41) gözaltına almış, emniyetteki işlemelerinin ardından adliyeye sevk edilen N.Ç tutuklanmıştı.

Söz konusu gayrimenkulleri değerinin çok altında satan Elmas Eğitim Yayın Ticaret Turizm ve Gıda Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı M.T. de tutuklanmıştı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.