Karabük

Karabük'te 120 öğrenciye bisiklet dağıtıldı

19:51 04 Haziran 2016
Karabük'te 120 öğrenciye bisiklet dağıtıldı

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan "Sağlık için hareket et" projesi kapsamında Safranbolu ve Yenice ilçesinde 120 öğrenciye törenle bisiklet dağıtıldı.

Safranbolu Misak-ı Milli Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Sağlık Bakanlığının çocukların hem spor yaparak sağlıklı gelişmesini hem de onlara devletin bir hediyesi olsun diye bisiklet kampanyası başlattığını söyledi.

Kendisinin de bundan dolayı büyük bir heyecan duyduğunu ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

"Bizim çocukluğumuzda böyle imkanlar yoktu. Lise tahsili için İstanbul'a gittiğimde bisiklet kiralayan yerler vardı. Parasını öderdiniz biraz bisiklete binerdiniz. Şimdi Türkiye gelişti, Karabük, Safranbolu gelişti, tabi imkanı olan velilerimiz çocuklarına bisiklet alıyorlardır, ama imkanı olmayan ailelerde hükümetimizin, devletimizin ve Sağlık Bakanlığımızın imkanları nispetinde her öğrencimize veremeyiz ama önemli bir bölümüne bisiklet hediye etmiş olmanın güzel bir jest olduğunu düşünüyorum. 17 Haziran'da öğrencilerimiz karnelerini de alacaklar. O bakımdan bisikletleri vereceğimiz çocuklarımız bunları karne hediyesi olarak kabul etsinler."

Türkiye nüfusunun çok genç olduğunu vurgulayan Şahin, "İlkokul, ortaokul, lise ve üniversitede okuyan 20 milyon öğrencimiz var, bu Avrupa Birliği ülkelerinin bir çoğunun toplam nüfusundan fazladır. Çocuklarımızı çok iyi yetiştirdiğimiz de gelecek Türkiye'nindir. Hem bölgede hem dünyada cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümüne geldiğimizde inşallah Türkiye çok daha farklı bir noktada olacak." diye konuştu.

Konuşmanın ardından Şahin, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Karabük Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar 80 öğrenciye bisikletlerini verdi.

Proje kapsamında Yenice ilçesinde de yine Şahin'in katılımıyla 40 öğrenciye bisiklet verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.