Karabük

Karabük'te 115 motosiklet sürücüsüne ceza kesildi

19:15 21 Haziran 2016
Karabük'te 115 motosiklet sürücüsüne ceza kesildi

Karabük'te yılın ilk 6 ayda yapılan uygulamalarda 115 motosiklet sürücüsüne, Karayolu Trafik Kanununa riayet etmediği gerekçesiyle 20 bin 293 lira ceza kesildiği bildirildi.

Karabük Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ile Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yıl içinde yapılan yol güvenliği uygulamalarında 315 motosiklet ve motorlu bisiklet sürücüsünün denetlendiği ifade edildi.

Tescilli plakalarının üstünün kapatılması, boyasının kazınması, yanlış vidalanması gibi nedenlerle MOBESE ve plaka tanıma sistemleri tarafından okunamaması ile radar denetimlerinde motosiklete plakalarının tespitinin imkansız hale geldiğinden denetimlere ağırlık verildiği kaydedildi.

Yapılan uygulamalarda, üzerinde sahte plaka takılı olan bir motosiklet yakalanırken, Karayolları Trafik Kanununa riayet etmeyen 115 motosiklet sürücüsüne ise toplam 20 bin 293 lira idari para cezasının kesildiği ifade edildi.

Öte yandan, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Karayolu Trafik Güvenliği Strateji ve Eylem Planı kapsamında Karabük'te 2016 yılına ait ilk dört aylık dönemde hedeflenen motosiklet kontrolü denetim hedefinin yüzde 19,3 arttığı duyuruldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.