Karabük

Karabük'te şahit yakınları ve gazilere iftar

22:33 21 Haziran 2016
Karabük'te şahit yakınları ve gazilere iftar

Karabük ve Yenice'de şehit yakınları ile gazi ve gazi yakınlarına iftar verildi.

İlde bulunan bir restoranda Aile ve Soyal Politikalar İl Müdürlüğünün verdiği iftarda konuşan Karabük Valisi Mehmet Aktaş, iftar programına katılan herkese teşekkür etti.

Şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarına kapılarının her zaman açık olduğunu ifade eden Vali Aktaş, "Yurdumuzda hür ve bağımsız olarak yaşayabiliyorsak, başımız dik olarak, yurdumuzun her köşesinde şanlı bayrağımız nazlı nazlı dalgalanabiliyorsa ve minarelerimizden ezanlarımız gümbür gümbür okunabiliyorsa, biz bugün bu iftar sofrasında huzur içerisinde bir araya gelebiliyorsak bunun sebebi aziz şehitlerimiz, kahraman gazilerimizdir. Biz, onların hakkını hiçbir şekilde ödeyemeyiz." diye konuştu.

Şehitlerin vatan için en değerli varlıkları olan canlarını ortaya koyduğunu vurgulayan Aktaş, şöyle konuştu:

"Sizler de, hiç şüphesiz onların bizlere emanetlerisiniz. Sizlere layıkıyla sahip çıkmak, sizlere gereği gibi yardımcı olmak, sizlerle en yakından ilgilenmek bizlerin en asli görevleridir. Bizimle her türlü probleminizi paylaşabilirsiniz. Devletimiz, şüphesiz siz şehit yakınlarımızın ve kahraman gazilerimizin hayatlarını kolaylaştırmak için birçok imkan sağlıyor. Bizler de illerde, ilçelerimizde sizlerin bu imkanlara sahip olması için yardımcı oluyoruz."


- Yenice'de şehit aileleri ile gazi ve gazi yakınlarına iftar verildi

Yenice Kaymakamı Oğuz Cem Murat tarafından da ilçede yaşayan şehit aileleri ile gazi ve gazi yakınlarına iftar verdi.

Yenice Orman İşletme Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda verilen iftarda konuşan Kaymakam Murat, şehit yakınları ve gazilerle bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.

Ramazan ayında birlik ve beraberliğin en üst noktaya çıktığını ifade eden Murat, "İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayında, iftarımızı şehit, gazi, dul ve yetim ailelerimizle açmak istedik. Sağ olsunlar davetimize katılarak, oruçlarımızı birlikte açmanın mutluluğunu yaşayacağız. İftarımıza katılan herkese teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

İftara, Yenice Cumhuriyet Savcıları İbrahim Ceylan ve Hasan Erdoğan ile daire amirleri, şehit yakınları, gaziler ve davetliler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.