Karabük

Safranbolu Paris'te tanıtılıyor

18:48 22 Haziran 2016
Safranbolu Paris'te tanıtılıyor

UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'nde yer alan ve "en iyi korunan 20 kent" arasında bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki Osmanlı döneminde kalma tarihi evler, Paris Belediyesi tarafından Fransa'nın EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda konuk ettiği 24 katılımcı ülkeye dair etkinlikler kasamında hazırlanan Avrupa Meydanı'nda tanıtılıyor.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 Temmuz'a kadar devam edecek olan tanıtım için Safranbolu lokumu ve kenti tanıtıcı broşür gönderdiklerini söyledi.

Meydanın Paris Belediyesi önünde kurulduğunu ifade eden Aksoy, "Şampiyonaya katılan bütün ülkelerin birer tanıtım ofislerinin kurulmasıyla ilgili çalışma yapılmıştı. Bu çalışma kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından o meydana yapılacak olan tanıtım ofisinin Safranbolu evi olarak yapılması konusunda bir karar almıştı. Karar sonrasında Paris Kültür Ataşemiz, Kültür ve Turizm Bakanlığı Daire Başkanlığı bize ulaşarak, Safranbolu hakkında detaylı bilgi istendi. Biz de Safranbolu evlerinin daha büyük resimlerini, Safranbolu hakkında kısa bilgileri ve Safranbolu'ya nereden ulaşılacağı bilgisini içeren harita bilgisini gönderdik." diye konuştu.

Tanıtım broşürü ve lokumun yanında Safranbolu kolonyası da gönderdiklerini vurgulayan Aksoy, şöyle konuştu:

"Safranbolu kolonyası da orada seyirci olarak gidenlere ikram edilmekte. Safranbolu'nun tanıtımı büyük bir şansla, fırsatla sürdürülmekte. Özellikle Kültür ve Turizm Bakanımız Nabi Avcı'ya, bu kararı alan oradaki bütün bürokratlarımıza teşekkür ediyorum. Bu tanıtım organizasyonu Safranbolu'ya büyük katkı sağlayacak. Açılışına davet almıştık ancak işlerimizin yoğunluğu sebebiyle katılamadık."

Safranbolu evinin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kendi görüşleri de alınarak yapıldığını anlatan Aksoy, talep edildiği takdirde lokum, kolonya ve broşür göndereceklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.