Karabük

Yatılı İmam Hatip Lisesinde tercihler başlıyor

16:49 14 Temmuz 2016
Yatılı İmam Hatip Lisesinde tercihler başlıyor

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde hayırsever iş adamı Abdurrahman Yerlikaya tarafından bağışlanan bina Safranbolu Abdurrahman Yerlikaya Kız İmam Hatip Ortaokulu ve Kız Anadolu Lisesi olarak tercihleri almaya başlayacak.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, okulun yatılı olmasının aynında normal eğitim de vereceğini söyledi.

Okulun yeni eğitim öğretim yılına açılacağını ifade eden Aksoy, "Okulumuz tercihleri yarın başlıyor. Konferans salonları, yatılı imkanları, bilgisayar odaları, çevre düzenlemesiyle özel okul statüsünde olan Abdurrahman Yerlikaya Kız İmam Hatip Ortaokulu ve Kız Anadolu Lisesini çocuklarımızın tercih etmesini arzu ediyoruz. Hem bu dünya için hem de ahiretlerini kazanma adına çocuklarımız bu okulu tercih ettiklerinde fiziki imkanlarıyla da çok özel bir okulda okuma şansı yakalayacaklar." diye konuştu.

Hayırsever iş adamı Abdurrahman Yerlikaya, Kirkille Mahallesi'nde bulunan arazisini üzerinde bulunan taşınmazlarıyla "Kız İmam Hatip Ortaokulu ve Kız Anadolu Lisesi" olarak kullanılmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağışlamıştı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.